E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa kritik verilere odaklandı---

Piyasa kritik verilere odaklandı

Piyasa kritik verilere odaklandı
02 Aralık 2016 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Moody’s.. ABD Tarım Dışı İstihdam.. İtalya Referandum.. Ama Ana Gündem
Dolar ve 5 Yıllık CDS’lerdeki Yükseliş
Son dakika basında yer alan habere göre Moody’s Türkiye için bugün görülen değerlendirmeyi takviminden çıkardı.

Doların 3.50 seviyesi ve üzerine çıkma atakları sonrasında 5 yıllık CDS’lerde de 310 seviyesine doğru ataklar gördük. Bu gelişmeler sonrasında, bugün saat 17.00’de Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun yapacağı toplantı ve bu konuyla ilişkin gün boyu yaşanabilecek her türlü gelişme ve beklentiler piyasaya yön verecektir.
Amerikan 10 Yıllıkları’nın faizlerinin %2.49 ile Haziran 2015, 30 Yıllık ise %3.15 ile Temmuz 2015 ve Amerikan 5 Yıllık faizleri %1.93 ile Mayıs 2011 zirvesini test ediyor. Bu durum, bugünün Amerikan datasının FED toplantısı öncesinde son derece önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
Genel beklenti FED’in faiz artıracağı ve bunun 25 baz puanlık bir artış olacağı yönünde; ancak kurum olarak beklentimiz ve piyasadaki bu hareketlilikten çıkardığımız sonuç, FED’in faiz artırma ihtimalinin yükseldiği ve bu oranın 25 değil 50 veya 75 baz puan olabileceği yönünde. Bir diğer önemli beklentimiz ise, 2017’den itibaren önceki yıllarda olduğu gibi, FED’i çok konuşmayacağız. Bu stratejik adımı atması durumunda FED, 2017 stratejisinde daha geri plana çekilecek ve yeni oluşan hükümetle çalışma stratejilerini belirleyecektir. İşte bu yüzden piyasalar bu olasılıkları şu an fiyatlıyor.
Öte yandan, Trump’ın Başkan seçilmesiyle şoka giren piyasalar daha sonra hızla toparlanmış ve Trump rallisi denen yükseliş hareketine geçmişti. Ancak, İtalya referandumuna ve FED toplantısına yaklaştıkça bu ralli gittikçe yavaşladı. Gelişmiş ülkelerde bu rallinin yavaşladığı çok daha net görülmektedir.
Bundan sonrası için genel beklenti, soluklanma ve kar realizasyonlarıdır. Ancak bu durum Türk piyasalarında iç gündemin daha ağırlık kazanmasıyla hisse senedi yükselişi değil, dolar rallisi şeklinde olmakta. Dün doların, dolar endeksi ve yurt dışı seyrinden bağımsız 3.50 ve üzerine hareketlenmesi ve iç gündemdeki gelişmeler ağırlık kazandı.
Başkanlık, Anayasa değişikliği ve referandumla ilgili her gelişme gerek Dolar gerekse BIST tarafında fiyatlanıyor. Bir de buna Fitch’in not indirebilme kaygıları da eklenince piyasadaki bu hareket ivme kazanıyor. Şunu hemen hatırlatalım, Fitch’in bu yılın sonuna kadar bir değerlendirmesi bulunmuyor ve bu hafta içerisinde Türkiye’nin enflasyondan büyümeye ilişkin makro verileriyle ilgili yapmış olduğu tahminler bize Fitch’in izlemede olduğunu; ancak not indirimi konusunda acele etmek istemediği görüşünü
uyandırdı. Bugüne baktığımızdaysa, Moody’s’in 2016 yılı için son değerlendirmelerini göreceğiz; ya da anayasa değişimi ve Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten bir bilgi notuyla bu yılı tamamlayabileceği görüşümüzü koruyoruz.
Bugün saat 17:00’de başlayacak olan EKK’nda ana gündem maddesinin dolar ve Türk CDS’lerindeki agresif hareketler olacağını düşünmekteyiz. Bu gelişmelere ilişkin nasıl bir karar ve sonrasında nasıl bir uygulama veya uygulamalar ortaya konacak, bunun takipçisi olacağız. Petrol, OPEC sonrası 9 ayın en büyük kazancına yönelirken, altın ABD istihdam rakamları öncesinde hafif toparlanma eğiliminde.
Öte yandan Euro/dolar paritesinde ise, İtalya referandumu öncesindeki hareketliliğin bununla sınırlı olmadığını düşünüyoruz. 2017 Martında sona erecek olan Avrupa parasal genişlemede, sürecin uzatılmayacağına dair spekülasyonları referandum öncesi manidar görmekle birlikte Draghi’nin açıklamalarıyla çelişen bu durumun gerçekleşme ihtimalini de olasılıklarımız içinde tutmaya
devam edeceğiz. Brexit sonrası İtalya ile başlayan referandum ve seçim süreci AMB’nı bir hayli zorlayacaktır.

A1 Capital  www.a1capital.com.tr

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 02/12/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)