E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa Almanları dinledi---

Piyasa Almanları dinledi

Piyasa Almanları dinledi
27 Ağustos 2014 - 11:27 borsagundem.com

Deutsche Bank'ın hazırladığı rapor, Borsa İstanbul'u yükseltti

Piyasa, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabinesine endekslenmişken, ‘Almanlardan bir bahar havası esti. Deutsche Bank’ın hazırladığı iki olumlu raporun da etkisi ile borsa yüzde 1.8 yükseldi, dolar 2 kuruş düştü, gösterge faiz ise 9.22 seviyelerine kadar geriledi. 
Habertürk'ün haberine göre, artan jeopolitik risklerin yanı sıra bir süredir kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz raporları ve yeni ekonomi yönetiminin kimlerden oluşacağına dair spekülasyonlarla boğuşan piyasalarda dün adeta bayram havası yaşandı. Piyasalarda yaşanan rallinin ana nedeninin Alman menşeili Deutsche Bank’ın önceki akşam ve dün yayımladığı 2 ayrı rapor olduğunu ifade eden borsacılar, Almanya ve Türkiye arasındaki ‘dinleme’ krizine de atıfta bulunarak “Piyasalar Almanları Dinledi” esprisi yapıyor. piyasalarda esen olumlu havada Merkez Bankası’nın bugünkü yapacağı toplantıda 0.25 puan indirimi yapacağının fiyatlanması ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminde görevini koruyacağına yönelik beklentilerin artmasının da etkili olduğunu belirtiyor. Bütün bu olumlu beklentiler üzerine de Borsa İstanbul üç haftanın ardından ilk kez yeniden 80 bin puanı aştı. BIST 100 Endeksi dün yüzde 1.88 artışla 80 bin 754 puandan kapandı. Geçen hafta 2.18 lirayı aşan dolar ise 2.16 liraya gevşedi. Önceki gün yüzde 9.43 seviyesinde olan iki yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye kadar geriledi. 

“RESESYONUN YAKININDA DEĞİLİZ”

Önceki akşam Deutsche Bank Ekonomisti Torsten Slok, “Hisse alın” önerisiyle yayımladığı raporunda hisse senedi piyasasında yükselişin sürmesini beklediğini ifade etti. Slok, hisse senedi piyasasında yükselişin sürmesini beklediğini belirterek, “Resesyonun yakınında değiliz” değerlendirmesinde bulundu. Bankacılık hanehalkı ve kurumsal sektörde bilançoların çok daha sağlıklı olduğunun altını çizen Slok, 2015 yılında FED’den gelecek faiz artışının mevcut genişlemeyi sona erdirmeyeceğini dile getirdi. Deutsche Bank’ın Türk hisse senetlerine yönelik yayımladığı raporunda ise yatırımcılara iyi performans göstermesi beklenen hisse önerilerinde bulunuldu.

FAZİDE ÇEYREK PUAN İNDİRİM BEKLENİYOR

Borsacılar, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun bugün yapacağı toplantıdan sınırlı da olsa bir faiz indirimi olasılığının fiyatlanmasının banka hisselerine alım olarak yansıdığını belirtiyor. Uzmanlar, fiyatlamanın 0.25 puanlık bir indirim beklentisi olduğunu belirtiyor. 

DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Ancak buna karşı Reuters anketine katılan 20 kurumdan 13’ü politika faizinin yüzde 8.25’te sabit kalmasını bekliyor. Geri kalan yedi kurumdan 6’sı ise 25 baz puanlık indirim olabileceğini düşünüyor. 
Piyasaların yakından izlediği bir başka konu ise yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi beklenen AK Parti Genel Başkanı adayı Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabinesinde kimlerin olacağı. Beklenti Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başta olmak üzere ekonomi yönetiminde büyük değişiklik olmayacağı yönünde.

İŞTE İYİMSER HAVANIN 3 NEDENİ

1- Deutsche Bank’tan hisse senedi piyasalarına yönelik gelen olumlu raporlar.
2- Merkez Bankası’nın bugün yapacağı faiz toplantısından 0.25 puanlık faiz indirimi beklentisinin fiyatlanması.
3- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminde görevini koruyacağına yönelik beklentilerin artması.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)