E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPınar Et'te yüzde 37 yükselme potansiyeli---

Pınar Et'te yüzde 37 yükselme potansiyeli

Pınar Et'te yüzde 37 yükselme potansiyeli
08 Nisan 2016 - 13:27 borsagundem.com

11.50 TL'den işlem gören Pınar Et hissesi için tavsiye geldi

    • Türkiye'nin önde gelen gıda şirketlerinden Pınar Et için Gedik Yatırım analiz yaptı. Kurum, et fiyatlarındaki artışla birlikte Pınar Et'in satışlarını yükselteceği için yüzde 37 getiri potansiyeli ile 15.53 TL hedef fiyat belirledi.
    • İşte Gedik Yatırım'ın raporu:

      -Türkiye pazarlarında, artan tüketici bilinci ve düzenleyici kurumların kalite standartlarını yükseltmek için yeni uygulamaları “Marka Bilinirliği”ni ön plana çıkarmış, PINAR markasının 30 yılı aşkın süredir varoluşu, tüketici güveni açısından önemli bir unsur olmuştur.
    • -Et fiyatlarının artış gösterdiği sektörde, Pınar Et’in katma değeri yüksek küçük porsiyonlu ürünlerin satışına odaklanması stratejisi şirketin kar marjlarına destek olmuştur.
    • -Geniş ürün portföyü ve farklı kategorilerdeki alt markaları ile her yaş grubundan tüketiciye ulaşması, ev dışı tüketim (restaurant, otel, okul, catering şirketleri) kanallarını kullanması, yaygın dağıtım ağı istikrarlı satış gelirleri performansına olumlu etki yapmaktadır. Yeni ürünler ise ciroya katkı sağlamaktadır. Yeni ürünlerin 2015 yılı net satışları içerisindeki payı %10 olmuştur.
    • -Kırmızı et üretiminin, tüketici talebini karşılamaması sonucu hammadde maliyetlerinin oldukça yükseldiği sektörde şirket, hammadde fiyat artışlarını ürün fiyatlarına yansıtmıştır.
    • -Şirket, 2016 yılında hammadde fiyatlarının daha makul seviyelerde seyretmesiyle pazardaki büyümenin olumlu olarak etkileneceğini öngörmektedir. Pınar Et, Pazar dinamiklerine paralel olarak büyümesini sürdürmeyi hedeflemektedir.
    • -Mali yapısındaki istikrarlı ve güçlü pozitif trendin devam edeceğini düşündüğümüz PETUN için kararımız, %37 getiri potansiyeli ve 15,53 TL hedef fiyat ile endeks üzeri getiridir.
      Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 82,60
En Yüksek: 82,85
En Düşük: 81,70
Değişim 1,47 %
FK: 11,41
PD / DD: 1,23
İşlem Hacmi 2.721.327
Toplam Adet: 33.107
Ağırlıklı Ort.: 82,22
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gs190510 Nisan 2016 14:16

    Yasar holding den hic bir halt olmaz. Bir zamanlar bankaları vardı yasarbank diye batirdilar milletin paralarina yattilar haramzadeler. Hesap verin noldu milletin parası. Etlerinde kanatlı hayvan eti cıktı hesap verin. Sizi bilen biliyor