E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPIMCO'da 18 milyar dolarlık soru---

PIMCO'da 18 milyar dolarlık soru

PIMCO'da 18 milyar dolarlık soru
14 Mart 2016 - 13:38 borsagundem.com

Pacific Investment Management Co.'nun 18 milyar dolarlık sorusu: Yeni varlık olarak ne kaydedilmeli?

Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) yeniden yatırılan temettü ve sermaye kazançlarını değerlendirme şeklindeki değişiklik, geçtiğimiz yılki yatırımcı göçünü indirerek 18 milyar dolar azalttı.

PIMCO, 2015 yılının başında, yeniden yatırılan temettü ve sermaye kazançlarını sermaye girişi olarak kaydetmeye başladı. Söz konusu değişikliğe, fon yöneticisiyle yollarını ayıran Bill Gross'un para yöneticileri arasındaki tartışmalı duruma ışık tutması ardından gidildi: Hesaba yeni para olarak ne katılmalı?

Vanguard Group, Fidelity Investments, DoubleLine Capital, Legg Mason Inc. ve JPMorgan Chase & Co.'nun da aralarında bulunduğu şirketlerin tamamı, yatırımcıların fon içerisinde tutmayı tercih ettiği bu tarz ödemeleri iskonto yapıyor ya da dışarıda tutuyor. Aralarında dünyanın en büyük para yönetici BlackRock Inc. ve Bill Gross'un yeni şirketi Janus CapitalGroup Inc.'in de bulunduğu diğerleri bu şekilde gerçekleştirilen yeniden yatırımları net sermaye girişi olarak kaydediyorlar.

2013 yılında 2.04 trilyon dolar ile zirve görmesinden bu yana yönetilen varlıkların yaklaşık yüzde 30'unu kaybeden PIMCO, müşteri çıkışlarına çözüm bulma ve harcamaları azaltma baskısıyla karşı karşıya.

Şirket sözcüsü Michael Reid, konuya ilişkin bir e-mail'da, “Tutarlılık ve daha fazla netlik ihtiyacı ele alındığında, PIMCO herhangi bir muhasebesel değişliklik için en uygun zamanı seçmiştir; mali yılın başı” şeklinde açıklamada bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)