E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPIMCO BlackRock ve J.P. Morgan faiz artırımı için “Aralık” diyor---

PIMCO BlackRock ve J.P. Morgan faiz artırımı için “Aralık” diyor

PIMCO BlackRock ve J.P. Morgan faiz artırımı için “Aralık” diyor
19 Eylül 2016 - 08:43 borsagundem.com

Pacific Investment Mangement Co, BlackRock ve J.P. Morgan'a göre Fed, faiz artırımına Aralık ayında gidecek

Pacific Investment Management Co. (PIMCO), BlackRock Inc. ve J.P. Morgan Asset Management'e

göre Fed, faiz artırımını Aralık ayında gerçekleştirerek bu haftaki Eylül ayı toplantısında herhangi bir adım atmayacak.

Yıl sonuna kadar faiz artırımına gidilmesi ihtimali, ABD'de tüketici fiyatlarının analist beklentilerinin üzerinde arttığını işaret etmesi ardından Cuma günü yüzde 50'yi aştı. Başkan Janet Yellen dahil bazı Fed yetkilileri, Eylül toplantısı öncesi faiz artırımı yanlısı işaretler veriyor. Gerçekleşmesi durumunda söz konusu artırım, 2008 krizinden bu yana sadece ikinci olacak.

PIMCO küresel ekonomik danışmanı Joachim Fels, yatırımcıların dünya genelinde tahvilleri düşürdüğünü, merkez bankalarının eşi benzeri görülmemiş teşvik paketlerinin sınırlarında olduğu yönünde endişeler taşıdığını belirtti. Fels'e göre Fed, Aralık ayında harekete geçecek ve enflasyon zamanla yüzde 2 hedefine doğru yükselecek.

BalckRock tahvil CIO'su Rick Reider, 16 Eylül'de Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta Fed'in Aralık ayında amle yapacağını öngörmüştü.

Diğer taraftan J.P.Morgan küresel stratejisti Benjamin Mandel de, geçtiğimiz haftanın sonunda aynı öngörüde bulunmuştu.

Traderlar, politika yapıcıların bu hafta faiz artırımına gitmesine sadece yüzde 20 ihtimal verirken, yıl sonuna kadar artırımına gidilmesi ihtimalini yüzde 55 seviyesinde fiyatlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)