E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco 400 milyar dolar kaybedebilir---

Pimco 400 milyar dolar kaybedebilir

Pimco 400 milyar dolar kaybedebilir
30 Eylül 2014 - 07:40 borsagundem.com

Morgan Stanley analistleri Bill Gross'un ayrılmasıyla Pimco'nun yönettiği varlıkların yaklaşık beşte birini kaybedeceğini öngörüyor

Bill Gross’un 2 trilyon dolarlık varlığı yöneten Pimco’dan ani ayrılışını Allianz hisselerinde keskin bir satış izledi.

Cuma günü Allianz yüzde düşerken Gross’un yeni şirketi Janus Capital hisselerinde büyük dalgalanma yaşandı. Hisslerdeki yükseliş yüzde 42’yi buldu.  

Bu hareketlilik müşterilerin paralarını PIMCO’dan çekeceği konusunda büyük endişe uyandırdı.

Morgan Stanley analistleri Jon Hocking ve Xinmeng Wang Pazartesi günü yayımladıkları notta; “Bize göre Allianz hisselerindeki fiyat tepkisinin Pimco’nun varlıklarından 400 milyar dolar eksilteceğine inanıyoruz. Bu Pimco’nun yönettiği varlık toplamının yüzde 20’sine denk geliyor. Bizim hesaplamamız basit bir şekilde birim marjlarının varlıklarının azaltılmış düzeyinde değişmediğini varsayıyor" dedi.

Wall Street Journal'a göre müşteriler halihazırda Pimco’dan 10 milyar dolarlık varlıklarını geri çekti.

Belirsizlik fiyatlarda düşüşe yol açarken Allianz; Hocking ve Wang’a göre iyi yapılmış bir geçiş planına göre; Gross’un ayrılmasından kısa süre sonra PIMCO’nun yeni yönetimini açıkladı.

Diğer büyük soru ise PIMCO’dan olan çıkışların ne kadarının Janus’a akacağı.

Mongan Stanley analistleri şöyle devam etti: “Bill Gross’un doğrudan yönettiği varlıkların toplamı 300 milyar dolar iken Gross 500 milyar dolarlık varlık üzerinde etkiye sahipti (bazıları bu rakamın daha yüksek olduğunu savunuyor). Hatırlatmak isteriz ki İngiliz gelir yöneticisi Neil Woodford, Invesco Perpetual’dan ayrılırken orijinal kaynak büyüklüğünün yüzde 12’sini de beraberinde götürmüştü. 

Allianz hisseleri Pazartesi işlemlerinde yüzde 0.7 oranında yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)