E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPFDK'dan Kocaman ve Aziz Yıldırım'a ceza---

PFDK'dan Kocaman ve Aziz Yıldırım'a ceza

PFDK'dan Kocaman ve Aziz Yıldırım'a ceza
22 Mart 2018 - 16:54 borsagundem.com

PFDK'ya sevk edilen Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve teknik direktör Aykut Kocaman ihtar cezası verildi

PFDK, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynadığı maç sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Aykut Kocaman'a ve Aziz Yıldırım'a ihtar cezası verdi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 19 Mart'ta yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK'ye sert eleştirilerde bulunmuştu. Başkan Yıldırım, "İlla normal çözüm yollarının dışına çıkıp, ortalığı yangın yerine çevirecek bir suç duyurusunda bulunmamız veya siyaset içerisinde lobi mi yapmamız gerekiyor? Sezon başından bu yana birçok maçta hakemlerin niyeti daha 1. dakikadan itibaren çok açık. Bizim oyunumuzun iyi veya kötü olması bizi bağlayan bir durum. 'Fenerbahçe de iyi oynamadı' argümanı boş bir argümandır. Futbol bir sonuç oyunudur. Siz hakemler olarak sonuca bu kadar etki edecek kararlar alırsanız biz sizin içtenliğinize nasıl inanacağız?" ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım ayrıca hakem kararlarının adaletsiz olduğunu, Aykut Kocaman'ın da buna vurgu yaptığını ve hakemlerin art arda verdikleri kararlarla rakiplere iltimas geçilirken kendilerinin nizami gollerinin iptal edildiğini dile getirmişti. Hakem kararlarının ligin kaderini belirlediğini vurgulayan Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan ve 0-0 sonuçlanan Galatasaray derbisine yönelik olarak da açıklamalar yapmış ve mücadelenin hakemi Bülent Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin 3 penaltısını vermediğini dile getirmişti. Yıldırım, Galatasaray maçına ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı:
"Ligin kaderi tamamen hakemlerin verdikleri kararlarla şekilleniyor ve bu kararlarda maalesef adalet yok. Bülent Yıldırım'ın sahaya bir misyonla çıktığı o kadar belli ki, siz isterseniz Messi'yi transfer edin, futbolu yöneten mekanizma şampiyonu önceden belirlediği sürece bir şey değişmiyor."  

AYKUT KOCAMAN'DAN HAKEM İSYANI: "KONUŞMAKTAN UTANIYORUM"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da Galatasaray derbisi sonrasında hem yayıncı kuruluşa hem de basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunurken hakemlere karşın eleştirilerde bulunmuştu. Maç sonlarında hakem konuşmaktan utandığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Maçın skoru bizim işimize gelmiyor. Bizim dışımızdaki 3 takımın işine geliyor. İçeride Beşiktaş'la oynayacakları için Galatasaray, buradaki beraberliğin iyi olduğunu düşünüyordu. Maça gelen hakem de aynı şeyi düşünüyordu galiba. Beraberliğin bozulmaması için elinden geleni yaptı. Çok net şekilde görünüyor bu. 3 tane net penaltı var. Feghouli'nin Neustadter'e yaptığı harekete görmeme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Dirar'a sarı kart gösterdi. Gri bir pozisyon. Ama aynı sarı kartı diğer tarafa göstermiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)