E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolün varili 50 dolar civarında---

Petrolün varili 50 dolar civarında

Petrolün varili 50 dolar civarında
29 Mayıs 2017 - 07:57 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC anlaşması sonrası oluşan hayal kırıklığının azalması ile birlikte 50 dolar civarında seyretti

Petrol fiyatları, OPEC ve ortaklarının üretim kısıntısını miktarını artırmaksızın uzatmasının ardından meydana gelen hayalkırıklığının azalması ile birlikte varil başına 50 dolar civarında seyretti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Cuma günkü yüzde 1.8'lik yükselişin ardından fazla değişmedi. Piyasanın perşembe günü üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasını etkileyici bulmamasının ardından, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, stratejinin işlemekte olduğunu ve küresel stokların üçüncü çeyrekte daha hızlı azalacağını söyledi. ABD'de, Baker Hughes Inc.'nin cuma günü açıkladığı verilere göre, aktif petrol sondaj kule sayısında 2 adet artış oldu. Bu, 2017 yılındaki en düşük artışı gösteriyor ve ABD'de üretim artışının yavaşlamakta olabileceğini işaret ediyor.

Seul'de Samsung Futures Inc. emtia analisti Hong Sung Ki, "Üçüncü çeyrekten itibaren Petrol üretiminde daralma göreceğiz ve büyük ihtimalle fiyatlar yükselecek" dedi ve "Endişe verici nokta, dokuz ay daha sürecek anlaşmanın ardından ne olacağı, zira bir çıkış planı yok ve ABD muhtemelen üretimi en azından bu yılın ikinci yarısına kadar artıracak" şeklinde görüş bildirdi.

Petrol New York'ta, Viyana'daki toplantıya doğru 45 dolar seviyesine kadar indikten sonra, Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kısıntısı anlaşmasına desteklerini artırmalarının ardından yeniden toparlandı. Öte yandan, ABD'de petrol stokları yedi hafta üst üste azaldı, ancak halen beş yılın ortalamasının üzerinde. Bunun yanında, üretim Ağustos 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, 7 sent düşerek Seul saati ile 11:36'da varil başına 49.73 dolara geriledi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamasının yüzde 12 altındaydı. Fiyatlar Cuma günü 90 sent yükselerek 49.80 dolardan kapandı.

Temmuz vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, varil başına 52.12 dolar seviyelerinde seyrediyordu. Kontrat Cuma günü 69 sent ya da yüzde 1.3 yükselerek 52.15 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.39 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)