E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetroldeki zayıflık küresel piyasaları düşürdü---

Petroldeki zayıflık küresel piyasaları düşürdü

Petroldeki zayıflık küresel piyasaları düşürdü
26 Ekim 2016 - 18:14 borsagundem.com

Destek Yatırım; Merkez bankasına dair beklentilerin yurtiçi piyasalara yön verdiğini belirtti

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

Veri açısından sakin geçen haftanın bugünkü işlem gününde Merkez bankasına dair beklentilerin yurtiçi piyasalara yön verdiğini görüyoruz. Özellikle siyasi kanattan gelen TCMB’nin faiz indirimlerine devam etmesi beklenebilir şeklindeki değerlendirmeleri, TCMB’nin sadeleşme adımlarını sürdüreceği algısı yaratırken, kur tarafında yukarı yönlü bir hareketlenme izledik. Fakat genel olarak bakıldığında bir çok gelişmekte olan para birimleri üzerinde baskı olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi’nin dün yaptığı değerlendirmede düşük faiz politikasının risklerine dikkat çekmesi sonrası Euro varlıklarında bugün bir değer kazanımı söz konusuydu. Euro/Dolar tarafı 1.0940 seviyesine kadar ulaşırken, Euro/TL kuru da 3.3700 seviyesini aştı. Akşam saatlerinde ABD tarafında açıklanan Hizmet PMI rakamının 54.8 ve konut satışlarının ise %3.1 Eylül ayında artış kaydettiğini görüyoruz. Petrol tarafına baktığımızda ise dün API tarafında açıklanan artan stokların etkisiyle petrolde gün içerisinde zayıflık devam etti. Akşam EIA’nın açıkladığı haftalık ham petrol stoklarında ise 1.6 milyon varil artış beklenirken, 0.5 milyon varil azalış görülmesi petrol fiyatlarında yükselişlere sebep oldu. Petrol tarafında zayıflık küresel piyasalarda düşüşleri tetiklerken, genel olarak satışların hakim olduğunu gördük. S&P500 endeksi %0.50, Nasdaq %0.50 ve Dow Jones’un %0.30 düşüş kaydettiğini izliyoruz. Alman borsaası DAX endeksi ise %1’e yakın kayıp yaşadı.

Dolar/TL Kritik Direnç Noktasına Geldi

Yurtiçinde gün içerisinde siyasi taraftan gelen açıklamaların ardından TCMB’nin faiz indirimine devam edeceği beklentisi kur tarafında yukarı yönlü hareketlere sebep oldu. Aynı zamanda ABD tarafında açıklanan Hizmet PMI ve Konut verilerinin ise beklentileri karşılaması bu yükselişleri destekledi. Teknik olarak ise kurun kritik bir dirence geldiğini görüyoruz. 3.0900 direnci yukarı yönlü kırılırsa yeni yükselişler gündeme gelebilir ve 3.0980-3.1130 direnç noktaları test edilebilir. Gün içerisinde geri çekilmelerde ise 3.0680 desteğini takip edebiliriz.

EURTRY Alımlar Hız Kazandı

Yurtiçi piyasalarda, TCMB’nin faiz indirimlerine devam edebileceği yönünde beklentilerin artması ile Euro/TL tarafında yükseliş hareketleri görüldü. Bugün Almanya tarafından açıklanan tüketici güveni beklentileri karşılamadı fakat fiyat hareketleri sınırlı kaldı. Yarın ise yurtiçi piyasalar TCMB Başkanı Çetinkaya’nın IV. Enflasyon raporu sunumuna ve para politikası ekim ayı toplantı notlarına odaklanacak. Teknik görünümde ise, Euro/TL kurunda alımlar hız kazandığını görüyoruz. Yükselişin devamında 3,3825 direnci ön planda olabilir. Olası geri çekilmelerde ise 3,3640-3,3560 destek seviyeleri takip edilebilir.

Altın Tepki Alımları Cılız Kaldı

Altın fiyatları güne tepki alımlarıyla başlasa da kalıcı olmadı. Doların bir miktarın değer kaybetmesi ve Dolar endeksinin gerilemesi altın fiyatlarını destekledi. Ancak, ABD tahvil faiz oranlarının yüksek görüntüsü yükselişlerin kalıcı olmasını engelleyebilir. ABD’den açıklanan PMI hizmet rakamları beklentilerin üzerinde 54.8 oldu. Teknik görüntüye baktığımızda ise altın fiyatları 1260 -1265 bölgesinden bulduğu destek sonrası tepki yükselişlerine devam ediyor. Yükselişlerin sürebilmesi için 1275 direnç seviyesinin aşılması önemli olabilecektir. Aksi halde olası geri çekilmelerde tekrardan 1265 -1260 bölgesi ön plana çıkabilir. 1278 direncinin aşılması sonrası 128 izlenebilir.

Gram Altın

ONS altın fiyatlarının tepki yükselişleri gerçekleştirmesi ve TL’nin değer kaybı sonrası gram altın fiyatları yeniden 126.00 seviyesinin üzerine çıktı. Yükselen trendin devam ettiği gram altın fiyatlarında 125.600 destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde yükselişlerde 126.600 direnci ön plana çıkabilir. 125.600 destek seviyesinin aşağısında 125.00 seviyesi takip edilebilir.

Petrolde Zayıf Seyir Sürüyor

Irak’ın üretimi kısma kararına katılmak istememesi ve artan stoklar petrol fiyatlarında geri çekilme hareketlerine neden oluyor. Bugün Enerji Bilgi Yönetimi’nin (EIA) açıkladığı stokların 1.7 milyon varil artış göstereceği beklentisinin aksine 0.5 milyon varil azalış göstermesi ham petrolün 48.90 seviyesi üzerinde tutunmasına destek oldu. Teknik olarak incelediğimizde, 48.90 desteği üzerinde kalındığı sürece petrolde tepki alımları görülebilir. 51.70 direncinin yükselişlerin devamı açısından önemli olabileceğini de belirtelim. 48.90 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 46.40-43.40 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Brent Petrol

EIA’nın açıkladığı petrol stoklarının beklentilerin aksine azalış göstermesi tepki alımlarının gerçekleşmesinde etkili oldu. 49.90 desteğinden gelen tepki alımlarının devam etmesi durumunda 51.10-53.75 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Söz konusu desteğin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 48.70-47.00 destek bölgesi olarak takip edilebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)