E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde alımlar artıyor---

Petrolde alımlar artıyor

Petrolde alımlar artıyor
08 Aralık 2016 - 14:40 borsagundem.com

Petrol sabah saatlerindeki zayıf seyrin ardından alımlarını genişletti

Petrol, yatırımcıların OPEC'in grup dışı üyeleri grubun planlı üretim kısıntısına ilişkin taahhütlerine uymaya ikna edip edemeyeceğine odaklanmasıyla, 50 dolara yakın seviyelerde işlem gördü.

Brent petrol son ayların zirvesi olan 55.31 seviyesinden başlayan düşüşünü 52.90 dolara kadar sürdürdü ve günü 52.99 seviyesinden tamamladı. Yeni günde ise 52.79 doları görmesinin ardından alımlarını genişleterek yüzde 0.91 kazançla 53.48 dolar seviyesinde... New York'ta işlem gören Ocak vadeli WTI petrolü kontratları ise varil başına 49.61 dolar seviyesinden işlem gördükten sonra an itibari ile yüzde 0.88 kazançla 50.22 dolar seviyesinde...

New York'ta işlem gören vadeli kontratlar, geçtiğimiz iki seansta yüzde 3.9 düşmesinin ardından Perşembe günü yüzde 0.2 yükseldi. Konuya yakın kaynaklara göre OPEC, grup dışındaki üreticilere petrol üretiminde faal olarak kesinti yapması yönünde ısrarcı olmak yerine “tabii kesintilere” razı olacak. Petrol, ABD stoklarında 2009 yılından bu yana en sert artışın olduğunu işaret eden verinin ardından Çarşamba günü gerilemişti.

Petrol, OPEC üyelerinin sekiz yıldan bu yana ilk kez geçtiğimiz hafta petrol arzını azaltma ve fiyatları destekleme kararı almasından bu yana varil başına 51 dolar seviyesinin üzerinde işlem görmüştü. OPEC üyesi olmayan Rusya, petrol üretiminde günlük 300,000 varil kesintiye gitme vadinde bulundu. Grubun genel sekreteri Mohammed Barkindo'nun Pazartesi günkü açıklaması göre OPEC, petrol arzında gidilecek olası bir kesintiyi tartışmak üzere Cumartesi günkü toplantıya grup dışında 14 petrol üreticisini çağırmıştı.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)