E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde alımlar etkili oluyor---

Petrolde alımlar etkili oluyor

Petrolde alımlar etkili oluyor
10 Ocak 2017 - 12:50 borsagundem.com

Petrol, ABD'de artış göstermesi beklenen petrol stoklarının OPEC ve diğerlerinin arz kısıntısını dengelemesi ile birlikte yükselişte

Petrol , yatırımcıların dikkatlerini artış göstermesi beklenen ABD Petrol stok verisine ve OPEC ve diğer üreticilerin planlanan üretim kısıntısına uyduklarına ilişkin işaretlere çevirmesi ile birlikte  beş haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gösterdikten sonra tepki alımına yöneldi.

Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında,Pazartesi günü 2.16 dolar ya da yüzde 3.8 düşüşle 54.94 dolardan kapandı. Yeni güne ise tepki alımıyla başlayan brent petrol yüzde 0.75 yükselişle varil başına 55.18 dolarda...

Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, Pazarresi günü 2.03 dolar düşüşle 51.96 dolara indi ve son dört seansta ilk kez geriledi.Ham petrol şu dakikalarda varil başına yüzde 0.46 kazançla 52.20 dolardan işlem görüyor. 

OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeler 1 Ocak'tan itibaren global petrol arzının kısılması yönünde Kasım ayında vardıkları anlaşmaya uyuyorlar. Kuveyt, Suudi Arabistan, BAE ve Rusya'nın ardından Irak ve Kazakistan da üretimi kıstıklarının ifade ettiler. Kazakistan Enerji Bakanlığı bugün yaptığı yazılı açıklamada, Ocak ayı başları itibariyle günlük petrol üretiminin verilen taahhüt çerçevesinde 20 bin varil/gün azaltıldığını duyurdu. Irak Petrol Bakanlığı da günlük üretimi 160 bin varil kıstıklarını ve OPEC anlaşmasırndaki 210 bin varil/günlük kısıntı hedefine Ocak ayı sonuna kadar ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

ABD'de Çarşamba günü açıklanacak resmi Petrol stok verisinin, 2 milyon varil artış göstermesi bekleniyor. Petrol geçen yıl, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve topluluk dışı 11 ülkenin, küresel arz fazlasını azaltmak amacıyla 1 Ocak'tan itibaren üretimi kısma konusunda anlaşmaya varması ile birlikte, 2009'dan bu yana en büyük kazancını gerçekleştirdi. Fiyat artışı aynı zamanda, OPEC dışı üreticilerin yeniden piyasya dönmelerine neden oldu. ABD'de aktif Petrol sondaj kuyusu sayısı geçen hafta da artarak 10 hafta üst üste yükseliş gösterdi ve Ağustos 2011'den bu yana en uzun çıkış dönemini gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)