E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kriz büyüyor---

Petrolde kriz büyüyor

Petrolde kriz büyüyor
18 Haziran 2018 - 09:20 borsagundem.com

OPEC toplantısı öncesinde petrol üretiminde öne çıkan üç ülke İran, Suudi Arabistan ve Rusya arasında görüş ayrılığı büyüyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) bu hafta yapacağı toplantı öncesinde üyeler arasında petrol arzının artırılmasına yönelik görüş ayrılıkları büyüyor.

Bloomberg’e konuşan İran’ın temsilcisi Hossein Kazempour Ardebili, "Piyasada arz koşulları iyi. Yılsonuna kadar alınan karar devam ettirilmeli" ifadelerini kullanırken şöyle devam etti: "Suudi Arabistan ve Rusya’nın üretimi artırması için oy birliği gerekiyor. Eğer yalnız başlarına devam edelerse bu işbirliğinin ihlali olacaktır".

İran, Venezuela ve Irak, petrol arzının artırılması talebine karşı çıkıyor. OPEC ve Rusya daha önce petrol arzında kısıntıya giderek fiyatların yükseltilmesinde başarılı olmuştu.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak Perşembe yaptığı açıklamada üretimin 1,5 milyon varil artırılması tartışıldığını söylemişti. Suudi Arabistan farklı senaryolar üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de günlük üretimin 500 bin ila 1 milyon varil arasında artırılması yönünde. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)