E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kazançlar sürüyor---

Petrolde kazançlar sürüyor

Petrolde kazançlar sürüyor
19 Ağustos 2016 - 08:55 borsagundem.com

Petrol, büyük üreticilerin üretimi dondurabileceği beklentisi ve ABD'de azalan stoklardan destek buldu

Petrol fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Önümüzdeki ay Cezayir'de yapılacak toplantıda üretimin dondurulmasına yönelik görüşmelerin başlayabileceği beklentileri petrolde yükselişin üst üste altıncı günde de devam etmesinde etkili oluyor. Petrol, büyük üreticilerin üretimi dondurmak için harekete geçebileceğine ilişkin spekülasyon ve ABD'de ham petrol ve benzin stoklarının azalması ile birlikte, boğa piyasasına girmesinin ardından, Mart ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Bu yükseliş ile birlikte son altı haftanın en yüksek seviyesine yükselen brent petrol, 50 doların üzerinde fiyatlanıyor. Dün 51 doları gördükten sonra kapanışını 50.88 seviyesinden gerçekleştiren brent petrol şu saatlerde yüzde 0.26 kazançla 51 dolar seviyesinde... NYMEX piyasasında ise ham petrol yüzde 0.75 artışla 48.58 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistlere göre teknik olarak brent petrolde 50 doların üzerinde kalıcılık sağlanması oldukça önemli. 50'nin üzerindeki yükselişler fiyatın 51,40 dolara kadar yükselmesine neden olabilir. Olası geri çekilmelerde ise 49,50 ilk destek seviyesi olarak öne çıkıyor. 49,50'nin aşılması durumunda ise 48,70-48,80 bandı diğer önemli destek seviyesi.

Bugün ise OPEC zirvesine yönelik açıklamalar ile ABD tarafından açıklanacak Baker Hughes sondaj kuyusu sayısındaki değişim petrolün fiyatlamasında hareketliliğe neden olabilir.

Günün önemli şirket haberleri - 19.08.2016

 

Altında yükseliş nereye kadar yükselir

 

Piyasalar Fitch'in gölgesinde

 



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)