E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kayıplar devam ediyor---

Petrolde kayıplar devam ediyor

Petrolde kayıplar devam ediyor
23 Ağustos 2016 - 07:39 borsagundem.com

Petrol ABD petrol stok verisi öncesi, son üç haftanın en büyük kaybını daha da genişletti

Petrol, ABD'de açıklanacak haftalık petrol stokları verisi öncesi, piyasanın dikkatlerini militanların düşmanlıkları sona erdirme çağrısının ardından Nijerya hükümetinin vereceği yanıta çevirmesi ile birlikte, üç haftanın en büyük kaybını gösterdikten sonra düşüşüne devam etti.

Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 45 sent düşerek varil başına 46.96 dolara kadar indikten sonra sabah saatlerinde 47.06 dolara geldi. Eylül vadeli kontrat Pazartesi günü 1.47 dolar düşüşle 47.05 dolardann vadesini doldurdu ve 2012'den bu yana en uzun yükseliş dönemini sonlandırdı. 

Ekim vadeli Brent petrolü Pazartesi günü 1.72 dolar ya da yüzde 3.4 düşerek 49.16 dolardan kapandı. Brent bu sabah itibari ile 48.48 dolara kadar gevşedikten sonra şu saatlerde yüzde 0.88 kayıpla 48.65 seviyesinde... Küresel gösterge Brent petrolü ABD göstergesi WTI'a kıyaska 1.80 dolar primli işlem gördü.

Goldman Sachs'a göre petrol piyasasında toparlanma kırılgan

Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü açıklayacağı ABD petrol stokları verisinin, ekonomistlerin tahminlerine göre, geçen hafta 1 milyon varil düşüş göstermesi bekleniyor. Nijerya'da militanların ateşkes ilan etmesi, Commerzbank AG ve Global risk Management analistlerine göre, dikkatle değerlendirilmeli.

Petrol, ayı piyasasına girmesinden üç hafta kadar sonra, son dip seviyesinden yüzde 20'nin üzerinde değer kazanarak, Perşembe günü boğa piyasasına girdi. Fiyatlar, kısmen gelecek ay Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üeyelerinin yapacağı gayrıresmi tolantıda piyasa istikrar getirebilecek bir adımın çıkabileceği spekülasyonu ile yükseldi. Goldman Sachs Group Inc., üreticilerin üretimin dondurulması konusunda anlaşmaya varabileceğini kaydetti.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "Bir miktar kar satışları görüyoruz," dedi ve "Bu satışlar, fiyatların mevcut temel göstergeler dikkate alındığında ne denle yükseldiği ile ilgili. Çok fazla arz var. Aşağı trendin devam ettiğini görmek şaşırtıcı olmaz ve 44 ila 45 dolar civarında bir taban görmemiz mümkün" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)