E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde arz kısıntısı yükselişi---

Petrolde arz kısıntısı yükselişi

Petrolde arz kısıntısı yükselişi
21 Şubat 2017 - 08:36 borsagundem.com

Petrol fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini OPEC ve diğer üreticilerin arz kısıntısına çevirmesi ile birlikte 53 doların üzerinde kaldı

Petrol fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, artan ABD stoklarından ziyade OPEC ve diğer üreticilerin arz kısıntılarına çevirmesi ile birlikte varil başına 53 doların üzerinde seyretti.

VadeliPetrol kontraları New York'ta Cuma kapanışına göre yüzde 0.4 yükseldi. Rusya Aralık ayında, her iki ülkenin de 1 Ocak'ta yürürlüğe giren anlaşma uyarınca üretimlerini kısmaya başlamadan önce, Suudi Arabistan'ı geçerek, dünyanın en büyük Petrol üreticisi haline geldi. Londra'da işlem gören küresel gösterge Brent Petrol ü, Ocak ayından itibaren karışımına yeni bir türün eklenmesi ile son 10 yılın en büyük dalgalanmasına hazırlanıyor.

Petrol , Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 10 üretici ülkenin küresel arz fazlasını azaltmak için üretim kısıntısına başlamasından beri varil başına 50 doların üzerinde dalgalandı. Goldman Sachs Group Inc. piyasanın bu yılın ilk döneminde açığa geçeceği tahmininde bulunurken, ABD'de Petrol stokları bu yılın başından itibarena rtarak 30 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Sydney'de Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox, "OPEC anlaşmaya iyi bir uyum gösteriyor, ancak piyasanın bunun önümüzdeki aylarda da devam ettiğini görmesi gerek," dedi ve "Fiyatların bu dar aralığı yukarı yönde kırması için, stok verilerinin düşmesi ve ABD üretiminin aşağı yönde hareket etmesi gerekiyor"şeklinde görüş bildirdi.

Salı günü vadesi dolacak olan Mart vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 22 sent yükselerek varil başına 53.62 dolara ulaştı. Pazartesi günkü işlemler, ABD'nin tatil dolayısıyla kapalı olmasından dolayı bugün kayıtlara geçecek. Daha aktif işlem gören Nisan kontratı 20 sent yükselerek, Hong Kong saati ile 9:05'te 53.98 dolara ulaştı.

Nisan vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 4 sent ya da yüzde 0.1 düşerek varil başına 56.14 dolara geriledi. Kontrat Pazartesi günü 37 sent yükselerek 53.18 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü Nisan vadeli WTI'a kıyasla 2.17 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)