E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolcüler Rusya'da toplanıyor---

Petrolcüler Rusya'da toplanıyor

Petrolcüler Rusya'da toplanıyor
21 Temmuz 2017 - 07:21 borsagundem.com

Petrol arz ve talebin dengelenmesi ile yatay seyretti...

Petrol fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, ABD'de artan üretimin ABD ve Suudi Arabistan'da düşen petrol  stoklarını dengelemesine çevirmeleri ile birlikte varil başına 47 dolar civarında seyretti.

Eylül vadeli kontrat, Ağustos kontratının dün yüzde 0.7 aşağıda kapanmasının ardından fazla değişmedi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, ABD'de petrol  stokları geçen hafta 4.73 milyon varil azalarak Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine inerken, üretim Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Riyad merkezli Joint Organizations Data Initiative, Suudi Arabistan'ın ham Petrol stoklarının Mayıs ayında beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indiğini kaydetti.

ABD'NİN TİCARİ HAM PETROL STOKLARI AZALDI

Petrol , ABD'de artan üretimin Petrol  İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim kısıntılarını dengeleyeceği endişesi ile 50 doların altında seyretti. Natixis SA, arz kısıntılarının sürmesinin, en azından fiyatların bulunduğu yerde kalacağı anlamına geldiğini, ancak kısıntıların sadece ABD'de üretimi daha da artırmakta olduğunu kaydetti. OPEC ve diğer üretciler, üretim kısıntısı anlaşmasına uyum konusunu görüşmek üzere bu ay Rusya'da bir araya gelecek.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 11 sent yükselerek, Seul saati ile 09:17'de varil başına 47.03 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 63 altındaydı. Ağustos vadeli kontrat Perşembe günü 33 sent düşüşle 46.79 dolardan vadesini doldurdu. BLOOMBERG HT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)