E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürdü---

Petrol yükselişini sürdürdü

Petrol yükselişini sürdürdü
26 Nisan 2018 - 08:43 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamasının ardından yükselişini sürdürdü

Petrol fiyatları, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Amerika'yı içeride tutabilmek için getirdiği yeni anlaşma teklifinden bir gün sonra yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çekileceği tahmininde bulunması sonrası yükselişini varil başına 68 doların üzerine taşıdı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 0.5 değer kazandıktan sonra yüzde 0.6 kadar daha yükseldi. Macron, anlaşmadan yer alan diğer beş ülkeden hiçbirinin desteklemediği bir durum olan ABD'nin çekilmesinin artan gerilim ve belirsizlik dönemine yol açacağını söyledi. OPEC üyesi İran, anlaşma sonrası kalkan yaptırımların ardından, resmi verilere göre, günde yaklaşık 1 milyon varil petrol daha üretiyor.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının piyasayı dengeye getirmek ve fiyatları desteklemek için üretim kısıntılarına gitmeleri ile birlikte üç yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Ancak halen ABD'de rekor seviyeye çıkan ham petrol üretimi küresel arz fazlasının giderilmesine yönelik çabaları olumsuz etkileyebilir. ABD'de açıklanan resmi verilere göre, ham petrol stokları geçen hafta beklenmedik bir şekilde arttı.

Seul'de Kiwoom Securities Co. emtia analisti Ahn Yea Ha, "12 Mayıs'taki son tarih yaklaşırken, nükleer anlaşmaya ilişkin gelişmelerden kaynaklanan belirsizlik petrol fiyatlarını destekliyor," dedi ve "ABD stoklarındaki beklenmedik artışa rağmen, yatırımcılar ABD'nin İran anlaşmasına ilişkin kararı konusunda daha fazla endişe duyuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas petroü (WTI), Nymex piyasasında, 38 sent yükselerek varil başına 68.43 dolara kadar çıktıktıktan sonra Tokyo saati ile 10:46'da 68.33 dolara geldi. Kontrat Çarşamba günü 35 sent yükselerek 68.05 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 34 altındaydı.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 41 sent ya da yüzde 0.6 yükselerek varil başına 74.41 dolara tırmandı. Fiyatlar Çarşamba günü yüzde 0.2 yükselerek 74 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Haziran vadeli WTI'a kıyasla 6.09 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)