E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
22 Mart 2018 - 08:47 borsagundem.com

ABD'de stokların beklenmedik şekilde düşmesi petrol fiyatlarını yükseltti

ABD Enerji Bakanlığı verilerinin petrol stoklarının geçtiğimiz hafta beklenmedik bir düşüş gösterdiğine işaret etmesi ve OPEC öncülüğündeki global arz kısıntısı anlaşmasının güçlü şekilde uygulanmaya devam edilmesi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltti.
NYMEX'de Batı Teksas petrıolünün varil fiyatı 65,74 dolara kadar yükselişin ardından şu sıralarda düne göre 9 cent artışla 65,26 dolar seviyesinden işlem görüyor.
ICE'de 69,70 dolar/varil seviyesine kadar çıkan Brent petrolü ise düne göre 4 cent artışla 69,51 dolar/varil seviyesinde. Goldman Sachs analistleri, OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin
taraf oldukları arz kısıntısı anlaşmasında üretimin öngörülenden fazla azaltıldığına işaret ederek, petrol piyasasında yeniden dengelenmenin sağlanması hedefinin ötesine geçilmesinin fiyatlarda daha
hızlı artışa yol açacağını ifade ediyorlar.
Analistler, arz kısıntısının güçlü şekilde sürdürülmesi halinde Brent petrolünün yıl ortasına kadar 82,50 dolar/varil seviyesini görebileceğini vurguluyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)