E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
13 Aralık 2017 - 09:20 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının düşeceğine ilişkin işaretlerle değer kazandı

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı verilerin stokların üst üste dördüncü haftayı da muhtemelen düşüşle geçececeğin,i göstermesinin ardından yeniden yükselmeye başlayarak varil başına 58 dolara yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü yüzde 1.5 düştükten sonra yüzde 0.6 yükseldi. Sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, petrol stokları geçen hafta 7.38 milyon varil düştü. Çarşamba günü açıklanacak olan resmi verilerin de stoklarda düşüş olduğunu göstermesi bekleniyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Salı günkü açıklamasında, IEA'nın, piyasada yeterince arz olmasından dolayı, Kuzey Denizi boru hattının kapanmasınından ardından harekete geçmek için ihtiyaç olmadığını kaydetti.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkeleri ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu ortaklarının üretim kısıntısı anlaşmasını 2018 yılının sonuna kadar uzatması ile birlikte üst üste ikinci yılı da kazançla geçmeye yöneldi. Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Salı günkü aylık raporunda, ABD'de petrol üretiminin gelecek yıl günlük ortalama 10.02 varile çıkacağını ve bunun da Kasım ayındaki rekor seviye olan 9.95 milyon varilin üzerinde olduğunu kaydetti.

Sydney'de Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Daniel Hynes, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Şimdi fiyatların istikrar kazanmasını beklediğimiz bir aralıktayız," dedi ve küresel stokları işaret ederek, "Stoklardaki azalmanın 2018'in başlarında hızlandığını görmeyi bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 35 sent yükselerek, Hong Kong saati ile 09:39'da 57.49 dolara 57.49 dolara ulaştı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 62 altındaydı.Fiyatlar Salı günü 85 sent düşerek 57.14 dolardan kapandı.

Şubat vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 47 sent ya da yüzde 0.7 yükselerek varil başına 63.81 dolara çıktı. Fiyatlar Salı günü, yüzde 2.1 aşağıda kapanmadan çnce, Haziran 2015'ten bu yana ilk kez 65 doların üzerine çıktı. Küresel gösterge Brent petrolü, Şubat vadeli WTI'a kıyasla 6.31 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)