E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yatırımcıları bekle-gör duruşunda---

Petrol yatırımcıları bekle-gör duruşunda

Petrol yatırımcıları bekle-gör duruşunda
20 Kasım 2017 - 21:14 borsagundem.com

Petrol fiyatları önümüzdeki hafta yapılacak olan ve üretim kesintilerinin uzatılmasının beklendiği petrol üreticileri toplantısı öncesinde petrol fiyatları değer kaybediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Petrol fiyatları önümüzdeki hafta yapılacak olan ve üretim kesintilerinin uzatılmasının beklendiği petrol üreticileri toplantısı öncesinde petrol fiyatları değer kaybediyor.

Küresel petrol piyasalarının göstergesi niteliğindeki Brent türü ham petrol 71 sent ve yüzde 1.1 oranında düşüşle 62.01 dolardan işlem görürken New York Ticaret Borsası'nda Batı Teksas türü ham petrol 52 sent ve yüzde 0.9 oranında düşüşle 56.19 dolardan fiyatlanıyor.

OPEC üyeleri ve aralarında Rusya'nın da olduğu diğer büyük petrol üreticileri 30 Kasım tarihinde bir araya gelecekler ve 2018 Mart ayında sona ermesi beklenen üretim kesintilerini uzatıp uzatmama kararını ele alacaklar.
Arab Petroleum Investments Corp.'un enerji piyasaları ekonomisti Mustafa Ensari "Üretim kesintilerinde sürenin uzatılmasını bekliyoruz. Piyasanın genel kanısı da bu yönde. OPEC hedeflediği seviyeye henüz ulaşmadığı için yapması gerekenin ne olduğunu biliyor. Bununla birlikte üryim kesintilerinde süre uzatılsa da bunun fiyatlar üzerinde ciddi bir yükseliş baskısı yaratmasını beklemiyorum. Çünkü piyasalar fiyatlardaki yükseliş karşısında ABD'de kaya petrolü üretiminin hızla yükseleceğinin farkında" ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatları son aylarda ciddi bir yükseliş yaşadı ve iki yıldan daha uzun bir süreden bu yana ilk kez 60 doların üzerine tırmandı. Bu durumda üretim kesintilerinin yanı sıra jeopolitik kaygılar etkili oldu. Geçtiğimiz Cuma günü petrol fiyatları 6 haftadan bu yana ilk kez bir haftayı düşüşle tamamladı.

Danışmanlık firması Global Risk Management tarafından yayınlanan araştırma notunda "Piyasalar ayın sonunda yapılacak olan OPEC toplantısı öncesinde bekle-gör moduna girmiş durumdalar" yorumunda bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)