E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yatay seyirde---

Petrol yatay seyirde

Petrol yatay seyirde
13 Şubat 2018 - 09:55 borsagundem.com

Petrol fiyatları, küresel hisse senetlerindeki toparlanmanın risk varlıklarına ilişkin endişeleri azaltması sonrası yatay seyretti

Petrol fiyatları, küresel hisse senetlerindeki toparlanmanın risk varlıklarına yönelik endişeleri azaltması ve ABD'de artan kaya petrolüne ilişkin endişeleri dengelemesi ile birlikte varil başına 59 dolar civarında yatay seyretti. 

Vadeli petrol kontratları New York'ta, geçen hafta son iki yılın en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.5 kadar yükseldi ve Pazartesi günkü kazancını sürdürdü. Asya'da hisse senedi göstergeleri, risk varlıklarının küresel olarak istikrar kazanmaya başlaması ile birlikte, ABD hisselerini izleyerek yükseldi. Bloomberg'in anketine göre, ABD'de ham petrol stoklarının geçen hafta 3 milyon varil artması beklenirken, Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ABD'de kaya petrolü üretiminin Mart ayında günlük 110,000 varil artacağını kaydetti.

ABD göstergesi Batı Teksas petrolü (WTI), ABD Hisse senetlerinde 2 trilyon dolar erimeye neden olan sert satışların diğer piyasalara yayılması ile birlikte, geçen hafta yüzde 9.6 düşerek bu yılın kazançlarını geri verdi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC), fiyatların yükselmesi ile birlikte, rakip ABD'nin bu yılki petrol üretimi tahminlerini üst üste üçüncü ayda da artırdı. 

Devlet destekli Japan Oil, Gas & Metals National Corp.'u baş ekonomisti Takayuki Nogami, "Petrol talebine ilişkin endişeler, hisse senedi piyasalarındaki yükselişle birlikte azaldı," dedi ve "Piyasada, ABD'de üretimin artması ile birlikte, arz e talebin bu yılın sonuna kadar dengeye kavuşup kavuşmayacağı konusunda belirsizlik var. Petrol piyasası 2018 yılının sonu yerine 2019 yılında ya da daha sonra yeniden dengeye kavuşabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI, Nymex piyasasında, 32 sent yükselerek Tokyo saati ile 11:04 ile varil başına 59.61 dolara çıktı. Kontrat Pazartesi günü 9 sent yükselerek 59.29 dolardan kapandı ve altı günlük düşüşünü durdurdu. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 36 altında.

Nisan vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 39 sent yükselerek varil başına 62.98 dolara çıktı. Kontrat Pazartesi günü 20 sent düşerek 62.59 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Nisan vadeli WTI'a kıyasla 3.58 Dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)