E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kazançlarını yüzde 2 seviyesine genişletti---

Petrol kazançlarını yüzde 2 seviyesine genişletti

Petrol kazançlarını yüzde 2 seviyesine genişletti
20 Ocak 2017 - 17:00 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD stok verileri sonrası kazançlarını genişletti

Petrol fiyatları, ABD'nin en büyük Petrol depolama merkezindeki stokların düşmesi ve OPEC ve diğer üreticilerin küresel arz fazlasını azaltmak için üretimi kısması ile birlikte, kazançlarını korudu.

Piyasada gözler hafta sonu gerçekleştirilecek olan toplantıya çevrilmiş durumda. OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan 11 ülke hafta sonu Viyana'da bir araya gelecek. Toplantının konusu ise üretim kotaları ve bu kotaları denetleyecek olan İzleme Komitesi'nin oluşturulması. Komite'nin önemi bir hayli büyük çünkü daha önceki anlaşmalarda ülkeler, anlaşmaya aykırı olarak belirlenen seviyelerin üzerinde üretim gerçekleştirmişti. Bu açıdan komite toplantısı önemli olacaktır. Ayrıca üretici ülkeler piyasalara, anlaşma şartlarına sadık kaldıkları yönünde mesajlar da vermek isteyebilir. Görüşmelerin dikkatle takip edilmesi gerekiyor.

Brent petorlü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Perşembe gününü 54.16 dolardan sonlandırdı. Yeni güne alımla başlayan brent petrol yüzde 2.16 kazançla 55.31 dolar seviyesinde...

Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında varil başına 552.21 dolara kadar çıktı. Ham petrol an itibari ile yüzde 1.64 kazançla 52.21 dolar seviyesinde...

Batı Teksas Petrol ünün (WTI) en büyük teslimat noktası olan Cushing, Oklahoma'daki Petrol stokları, resmi stok verilerine göre, geçen hafta, Ekim ayından bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Ülke çapında Petrol stokları ise bekelenenin aksine arttı. Suudi ARabistan, üretim kısıntılarına "çok güçlü" bir uyumun olduğunu ve üreticilerin çoğunun üretimi taahhüt ettiklerinden daha fazla düşürdüklerini kaydetti.

Petrol , OPEC ve aralarında Rusya'nın da olduğu diğer üreticilerin arz fazlasını düşürmek için geçen yıl üretimi günlük 1.8 milyon varil düşürme konusunda anlaşmaya varmasından bu yana varil başına 50 doların üzerinde tutundu. Suudi Arabistan'da Irak'a, üreticiler üretim kısıntılarını uyguladıklarını kaydederken, Uluslararası Enerji Ajansı, fiyatlardaki artışla birlikte, ABD'de kaya Petrol ü üretiminin artacağı tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)