E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ve altında yükseliş beklentisi---

Petrol ve altında yükseliş beklentisi

Petrol ve altında yükseliş beklentisi
21 Ocak 2017 - 02:03 borsagundem.com

Salı günü sona eren bir haftalık sürede petrol ve altında yükselişe yönelik olarak alınan pozisyonlar bir önceki haftaya göre önemli ölçüde artış gösterdi.

Petroldeki yükseliş pozisyonları son 2.5 yılın zirvesinde.

ABD'de yatırımcılar Salı günü sona eren bir haftalık sürede petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareket edeceğine dair pozisyonlarını 2014 Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkardılar. CFTC tarafından yapılan açıklamaya göre serbest fonların ve diğer spekülatif yatırımcıların petrolde net uzun pozisyonları yani alım yönündeki pozisyonları 49472 adet sözleşme artış gösterdi. Geçen haftaya göre artış miktarı ise 2006 yılından bu yana görülen en yüksek artışı ifade etti.
Fiyatların düşeceğine yönelik pozisyonlar yani kısa pozisyonlar ise 5871 adet artış gösterdi.
Bu gelişmeler sonucunda uzun pozisyonlar kısa pozisyonlarda 349.510 sözleşme fazla oldu. Bu rakam bir önceki haftaya göre yüzde 14.25 oranında artış ifade etti. Salı günü sona eren bir haftalık sürede petrol fiytatları yüzde 3.3 oranında yükselmişti.

Altında da uzun pozisyonlar arttı

Salı günü sona eren bir haftalık sürede altının yükseleceğine yönelik pozisyonlar, düşeceğine yönelik pozisyonlardan 59,936 sözleşme fazla oldu. Bu rakam bir önceki hafta 54,399 sözleşme seviyesindeydi.

Altın yeni yılda kendine sağlam bir zemin elde etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)