E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üretim artışları ile 3 haftanın en düşüğünde---

Petrol üretim artışları ile 3 haftanın en düşüğünde

Petrol üretim artışları ile 3 haftanın en düşüğünde
17 Temmuz 2018 - 08:38 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD ve Suudi Arabistan'ın üretimi artırdığına ilişkin haberler ile son üç haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Petrol fiyatları, ABD ve Suudi Arabistan'da artan petrol üretiminin fiyatları bastırabileceği spekülasyonuna bağlı olarak üç haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınlarında işlem gördü.

Vadeli petrol kontratları Pazartesi günü yüzde 4.2 düştükten sonra fazla değişmedi. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Suudi Arabistan Asya'da bazı alıcılara kontratlarından daha fazla miktarda petrol satıyor. Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetiminin, artan akaryakıt fiyatlarını dizginleyebilmek için ülkenin stratejik petrol stoklarının bir kısmını kullanmayı düşündüğü kaydediliyor.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasında artan ticaret geriliminin küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği ve petrol talebini düşüreceği endişeleri ile birlikte, geçen ay gördüğü üç yılın en yüksek seviyesinden yüzde 8 düştü. Yatırımcılar ayrıca, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının Venezuela ve Kanada'dan kaynaklanan aksaklıkları ve ABD'nin İran'ın petrol ihracatına yeniden yaptırım uygulaması ile birlikte ortaya çıkan arz risklerini karşılayabilmek için üretimi arırıyor.

Seul'de Samsung Futures Inc. emtia analisti Kim Kwangrae, "Kilit nokta, yatırımcıların New York'ta 70 doların altına inen petrole odaklanmaları ile birlikte ABD'de," dedi ve "ABD'nin stok durumu fiyatları etkilerken, burada piyasanın yönünü belirlemek için anahtar faktör ABD'nin ne tutum alacağı olacak. ABD acaba stratejik rezervlerini mi kullanacak, yoksa İran'a yaptırımların yeniden uygulanması konsuunda daha açık bir tablo mu ortaya çıkacak?" şeklinde görüş bildirdi.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 12 sent yükselerek, Singapur saati ile 09:35'te varil başına 68.18 dolara çıktı. Kontrat Pazartesi günü 2.95 dolar düşerek 68.06 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 49 altında.

Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 50 sent ya da yüzde 0.7 yükselerek varil başına 72.34 dolara çıktı. Fiyatlar Pazartesi günü 3.49 dolar düşerek 71.84 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Eylül vadeli WTI'a kıyasla 5.08 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)