E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol tırmanışını sürdürüyor---

Petrol tırmanışını sürdürüyor

Petrol tırmanışını sürdürüyor
10 Ocak 2018 - 08:43 borsagundem.com

Petrol, ABD'de stokların düştüğünü işaret eden verinin ardından üç yılın zirvesinde kapandıktan sonra yükselişini sürdürdü

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı verinin ABD'de ham petrol stoklarının üst üste sekizinci haftada da düştüğünü işaret etmesinin ardından üç yılın zirvesinde kapandıktan sonra kazançlarını sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta yüzde 2.5 değer kazandıktan sonra yüzde 0.9 daha yükseldi. ABD'de özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, stoklar geçen hafta 11.2 milyon varil düştü. Eğer Çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi'nce (EIA) açıklanacak veriler de bu şekilde çıkarsa, ABD'de stoklar 1999'dan bu yana yılın bu döneminin en büyük düşüşünü göstermiş olacak.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının küresel arz fazlasını azaltmak için üretim kısıntılarına gitmeleri ile birlikte üst üste ikinci yılda da yükseldikten sonra bu çıkışını sürdürdü. Ancak OPEC öncülüğündeki bu grup, ABD'de EIA tarafından gelecek ay günlük 10 milyon varil ve Kasım 2019'da 11 milyon varil seviyelerinin üzerine çıkacağı tahmin edilen artan ham petrol üretimi ile karşı karşıya.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Stoklarda diğer bir güçlü düşüş olduğu yönünde işaretler var ve piyasa stokların oldukça güçlü bir oranda daralacağını göreceğimize inanıyor görünüyor," dedi ve "Pozitif trend sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Şubat vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 57 sent yükselerek varil başına 63.53 dolara kadar çıktıktan sonra Hong Kong saati ile 09:24'te 63.42 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 18 üzerindeydi. Fiyatlar Salı günü 1.23 dolar yükselerek 62.96 dolar ile Aralık 2014'ten bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Mart vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü yüzde 1.5 yükselerek Aralık 2014'ten bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra, 44 sent ya da yüzde 0.6 yükselerek varil başına 89.26 dolara kadar çıktı. Küresel gösterge Brent petrolü, Mart vadeli WTI'a kıyasla 5.82 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)