E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ticaret endişeleri ile o seviye civarında kaldı---

Petrol ticaret endişeleri ile o seviye civarında kaldı

Petrol ticaret endişeleri ile o seviye civarında kaldı
23 Temmuz 2018 - 08:38 borsagundem.com

Petrol fiyatları, yatırımcıların ticaret anlaşmazlıkları ve ABD'de düşen aktif petrol sondaj kuyusu sayısını değerlendirmeleri ile 68 dolar civarında kaldı

Petrol fiyatları, yatırımcıların dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlıklarını ve ABD'de azalan aktif petrol sondaj kuyusu sayısını değerlendirmeleri ile birlikte varil başına 68 dolar civarında kaldı.

Eylül vadeli petrol kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 2.4 düştükten sonra fazla değişmedi. Dünyanın önde gelen ülkelerinin maliye bakanları Pazar günü yaptıkları açıklamada, ticaret gerilimlerinin, önde gelen ekonomilerin motorlarının uyumlu çalışmaması ile birlikte küresel büyüme için tehdit oluşturduğunu kaydetti. Öte yandan, Baker Hughes'ın verilerine göre, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısı geçen hafta Mart ayından bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Petrol fiyatları, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlıklarının ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği ve petrol talebini düşüreceğinden kaygı duymaları ile birlikte Haziran ayındaki zirvelerinden geri çekildi. ABD Başkanı Donald Trump fiyatları düşürmek için Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'na (OPEC) daha fazla petrol üretmeleri yolşunda baskıya devam ederken, 500 milyar dolarlık Çin mallarına gümrük vergisi uygulamaya hazırlanıyor. Piyasa ayrıca, ABD'nin İran'ın petrol ihracatının durması için baskı yapmasından da destek buluyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli stratejisti Daniel Hynes, "ABD ve Çin arasında güçlenen ticaret anlaşmazlığına ilişkin gelişmeler kısa vadede emtia piyasasının baskın yönlendiricisi olacak," dedi ve "Yatırımcı pozisyonları ve ticaret anlaşmazlığından kaynaklanan kur hareketlerine ilişkin bir miktar volatilite görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 17 sent düşerek Singapur saati ile 10:40'ta varil başına 68.09 dolara indi. Cuma günü vadesi dolan Ağustos kontratı yüzde 1.4 yükselerek 70.46 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 54 altındaydı.

Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 23 sent düşerek varil başına 72.84 dolara geriledi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 3 düştü. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 4.76 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)