E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol tarihi rekorunu kırdı---

Petrol tarihi rekorunu kırdı

Petrol tarihi rekorunu kırdı
17 Mayıs 2018 - 13:44 borsagundem.com

Brent petrolün varil fiyatı 2014'ten bu yana ilk kez 80 dolar seviyesinin üzerine çıktı

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı ve Ortadoğu'daki jeopolitik endişeler nedeniyle 80 doları aştı.

Dünya genelinde en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil fiyatı, bugün TSİ 12.45'de 80,09 doları gördü. ABD'nin Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolünün varil fiyatı da aynı saatte 72,31 dolara kadar yükseldi.

Böylece, iki petrol türünde de fiyatlar Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Uzmanlar, ABD'nin, İran nükleer anlaşmasından çekilmesi veya yeni yaptırımlar uygulanmasına ilişkin kararının ardından, enerji şirketlerinin konu ile ilgili açıklamalarının petrol fiyatlarının yukarı yönlü tırmanışında etkili olduğunu kaydetti.

Ayrıca, uzmanlar Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün üretim kesintisi anlaşmasını yeniden değerlendirmek için henüz acele etmediği ve petrol fiyatlarının arz sıkıntısından ziyade jeopolitik faktörlerin etkisiyle kısa vadede 80 dolara doğru yükselebileceğine işaret etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie ye gelsin17 Mayıs 2018 14:35

    Okie Dokie zıbıdısı. Bil istedim: ne zaman sen ve senin gibi fındık kadar beyni olmasına rağmen gerek çakallık gerekse al takke ver külah stratejisiyle para kazanan ve egoları 100 km de 20 lt yakıt tüketen "range rover" araçlarından büyük olan zibidiler "BATARSA" bu memleket o zaman düze çıkacak. Buradan tüm halkıma sesleniyorum. Paranızı ota boka harcamayın arkadaşlar. Bilin ki gereksiz her harcama bu okie dokie tipinde yeni sonradan görmelerin türemesi demektir. Allah kitap aşkına gereksizse ihtiyacınız yoksa para harcamayın. Harcamayın ki Allah bizi "ben 50000 tl yakıt harcasam bana koymaz ben garibanlara harcıyorum diyen bu tip insan müsveddelerinden kurtarsın.

  • Okie Dokie17 Mayıs 2018 15:19

    Fedö müsün yoksa? Ne demek harcama yapmayın? Ekonomiyi durdurmak mı istiyorsun sen !!!

  • borci17 Mayıs 2018 15:08

    aldık borçları; cep telefonu aldık, tvleri büyüttük, mersoları altımıza çektik, şanımız yürüsün diye saraylara, özel uçaklara geçtik. şimdi borçları geri isteyecekler. bakalım ne olcak

  • Okie Dokie17 Mayıs 2018 14:03

    Valla benzinin fiyatı uçmuş. Hadi ben işadamı olarak jipimin benzinini doldurabiliyorum da alt seğment halk için üzülüyorun. Aylık 50bin TL benzin parası bana dokunmaz ama alt seğment halkın ayda 400 TL benzin parası çok fazla arkadaş. Bu ramazanda bir kaç fakir sevindirmem gerek.

  • Alt segment17 Mayıs 2018 16:36

    Okie efendi ifade tarzın tek kelime ile berbat, sen al o paranı münasip .......

  • Speddy Gonzales17 Mayıs 2018 14:19

    Dalga mı geciyon.