E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, Suudilerin ihracatı düşürme açıklamasıyla yükseldi---

Petrol, Suudilerin ihracatı düşürme açıklamasıyla yükseldi

Petrol, Suudilerin ihracatı düşürme açıklamasıyla yükseldi
25 Temmuz 2017 - 07:09 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın gelecek ay ihracatı düşüreceği haberleri ile yükseldi

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın küresel arz fazlasının azalmasına yardımcı olabilmek için gelecek ay ham petrol ihracatında sert azaltmalara gitme taahhüdünde bulunmasının ardından yükselişini varil başına 47 dolara doğru sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, pazartesi günü yüzde 1.3 yükseldikten sonra yüzde 0.8 kadar daha değer kazandı. Suudi Arabistan Enerji ve Sanayi Bakanı Khalid Al-Falih, St. Petersburg'da yaptığı açıklamada, ülkesinin ağustos ayında petrol ihracatını günlük 6.6 milyon varil ile sınırlayacağını kaydetti. Bu geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon varil daha düşük seviyeyi işaret ediyor. ABD'de çarşamba günü açıklanacak olan resmi petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine göre, 21 Temmuz ile biten haftada da düşerek, aşağı yönlü hareketini dördüncü haftaya taşıması bekleniyor.

Petrol, artmakta olan küresel arzın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının arz kısıntısının etkilerini gidereceği endişeleri ile ayı piyasasındaki seyrini sürdürüyor. Al-Falih, arz kısıntısı anlaşmasına uyum konusunu görüşmek üzere gerçekleştirilen teknik komite toplantısının ardından yaptığı açıklamada, arz kısıntısı anlaşmasından muaf tutulan Nijerya ve Libya'nın üretimlerini istenen seviyeye yükseltmeye devam etmelerine izin verileceğini söyledi.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Piyasa iki konu üzerinde odaklanıyor: OPEC söylemine uyup uyacak mı ve ABD'nin üretimine ne olacak" dedi ve "Fiyatlar muhtemelen 45-50 dolar aralığına yerleşecek ve bu bölgede konsolide olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 36 sent yükselerek varil başına 46.70 dolara kadar yükseldikten sonra, Hong Kong saati ile 10:37'de 46.64 dolar seviyesine geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortaamanın yüzde 23 altındaydı. Fiyatlar Pazartesi günü 57 sent yükselerek 46.34 dolardan kapandı.

Eylül vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 36 sent ya da yüzde 0.7 yükselerek varil başına 48.96 dolara kadar çıktı. Fiyatlar pazartesi günü 54 sent ya da yüzde 1.1 yükselerek 46.80 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.26 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)