E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol Suudi bakanın açıklaması ile yükselişini durdurdu---

Petrol Suudi bakanın açıklaması ile yükselişini durdurdu

Petrol Suudi bakanın açıklaması ile yükselişini durdurdu
05 Aralık 2018 - 09:26 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan enerji bakanının açıklamasının ardından iki günlük yükselişini durdurdu

Petrol fiyatları, Haziran ayından bu yana en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirdikten sonra, OPEC ve ortaklarının üretimi azaltması konusunda şüphelerin ortaya çıkması ile birlikte geri çekildi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 2.1 kadar geriledi ve önceki iki seanstaki yüzde 4.6'lık kazancının bir kısmını geri verdi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, OPEC ve ortaklarının aşırı arz durumundaki piyasaya istikrar kazandırmak için  çaba gösterilmesi konusunda anlaşmaya varıp varmayacağını söylemek için erken olduğunu söyledi ve arz kısıntısının büyüklüğü konusundaki son açıklamalardan geri adım attı. Öte yandan, özel sektör verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta arttı.

Ham petrol fiyatları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın petrol piyasasının yönetimi konusunda işbirliği yapmak için anlaşmaya varmasının ardından yaklaşık iki hafta sonra ilk kez varil başına 53 doların üstüne çıktı. Ancak bu toplantı sonrası yetkililer arasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Suudi Arabistan, Rusya'nın Moskova'nın üretimi günlük maksimum 150,000 varil azaltacağı şeklindeki bu önerisinin yükün büyük kısmını Suudi Arabistan'a yükleyeceği itirazında bulundu.

Seul'de NH Investment & Securities Co. emtia traderı Hong Sungki, "Al-Falih'in açıklamaları asıl toplantıdan sadece birkaç gün önce geldi ve bu durum belirsizlikler yaratarak piyasanın istikrarsız seyretmesine neden oldu," dedi ve "Bu açıklamalar aynı zamanda Suudi Arabistan'ın, Rusya'nın grubun fiyatları desteklemek için üretimi kısma yönündeki çabalarına ilişkin isteksizliğinden memnun olmadığını da gösteriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1.09 dolar düşerek varil başına 52.16 dolara kadar düştükten sonra Seul saati ile 14:05'te 52.34 dolara geldi. Kontrat Salı günü 30 sent yükselerek 53.25 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 76 üstündeydi.

Şubat vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü 39 sent yükseldikten sonra 1.16 dolar düşerek varil başına 60.92 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü Şubat vadeli WTI'a kıyasla 8.38 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)