E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stok verisi öncesi 48 doların üzerine çıktı---

Petrol stok verisi öncesi 48 doların üzerine çıktı

Petrol stok verisi öncesi 48 doların üzerine çıktı
21 Mart 2017 - 07:40 borsagundem.com

Petrol, ABD'de açıklanacak olan stok verisi öncesi varil başına 48 dolar seviyesinin üzerine çıktı

Petrol fiyatları, yarın açıklanacak olan ABD petrol stok verisiöncesi, Libya'nın büyük liimanlarından yeniden petrol ihraç etmeye hazırlanması ile birlikte varil başına 48 doların üzerine çıktı.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, pazartesi günü yüzde 1.2 düştükten sonra yüzde 0.4 yükseldi. ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi'nin yarın açıklanacak olan Petrol stok verisinin geçen hafta, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, 3 milyon varil artması bekleniyor. Çatışmalardan dolayı kapalı olan Libya'nın en büyük petrol ihraç limanlarından Es Sider ve Ras Lanuf'da faaliyetler yeniden başlıyor ve bu limanlardan Petrol ihracı iki haftalık aradan sonra tekrar başlayacak.

Petrol bu ay, rekor seviyeler yakınındaki ABD stokları ve bu ülkede artan üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin üretim kısıntılarının etkilerini gidermesi ile birlikte, bu yıl ilk kez varil başına 50 doların altına indi. OPEC Mayıs ayına kadar üretimin uzatılması konusunu görüşmeyecek, ancak aralarında Rusya Enerji bakanı Alexander Novak'ın da bulunduğu bakanlar bu haftasonu Kuveyt'te bir araya gelerek üretim kısıntısı anlaşmasının nasıl gittiğini görüşecek.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa stratejisti Evan Lucas, "Fiyatların 47 dolar ile 52 dolar aralığında yeni bir denge bulduğunu görüyoruz" dedi ve "ABD'de stoklar ve Petrol sondaj kuyusu sayısındaki artış, OPEC'in üretim kısıntıları ile Kasım ayınan bu yana görülen dengede kırılmaya neden oldu" şeklinde görüş bildirdi.

Salı günü vadesi dolacak Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 18 sent yükselerek Seul saati ile 11:16'da varil başına 48.40 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 56 altındaydı. Daha aktifişlem gören Mayıs kontratı 21 sent yükselerek 49.12 dolara çıktı.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 26 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek varil başına 51.88 dolara çıktı. Kontrat Pazartesi günü yüzde 0.3 düşüşle 51.62 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, MAyıs vadeli WTI'a kıyasla 2.77 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)