E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stok verisi öncesi 48 dolar civarında---

Petrol stok verisi öncesi 48 dolar civarında

Petrol stok verisi öncesi 48 dolar civarında
28 Mart 2017 - 07:16 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de stokların rekor seviyeye çıktığını göstermesi beklenen veri öncesi 48 dolar civarında seyretti

Petrol fiyatları, ABD'de Petrol stoklarının rekor seviyeye çıktığını ve zaten yüksek seviyelerdeki küresel arz fazlasının daha da arttığını göstermesi beklenen veri öncesi varil başına 48 dolar civarında seyretti.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta yüzde 0.4 yükseldi ve Pazartesi günkü yüzde 0.5'lik kaybının büyük bölümünü geri aldı. ABD'de çarşamba günü Enerji Enformasyon Ajansı'nın açıklayacağı Petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, geçen hafta 1.37 milyon varil artış göstermesi bekleniyor. BP Plc CEO yardımcısı Lamar McKay, Petrol piyasasının bu yılın ilerleyen dönemlerinde yeniden denge bulabileceğini söyledi.

Petrol geçen hafta, ABD'de artan Petrol stok ve üretimindeki artışın Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarını dengelemeye devam etmesiile birlikte Kasım ayından bu yana en düşük seviyesini gördü. Küresel arz fazlasının azalması için daha fazla zamana ihtiyaç olduğuna ilişkin endişeler, beş OPEC üyesi ve Umman'ın üretim kısıntısı anlaşmasını Haziran ayının ötesine uzatmayı görüşmesi ve Kuveyt'in bu uzatmanın altı ay sürmesi gerektiğini kaydetmesine karşın devam ediyor.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Piyasada tedirginlik sürüyor ve bunun nedeni artan stoklar ve üretim," dedi ve "OPEC, Rusya ve diğerlerinin üretim kısıntısı, bu safhada, arzda beklenen azalmayı getirmedi" şeklinde görüş bildirdi.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 20 sent yükselerek Hong Kong saati ile 09:22'de varil başına 47.93 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 53 altındaydı. Fiyatlar pazartesi günü 24 sent düşerek varil başına 47.73 dolardan kapandı.

Mayıs vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 15 sent yükselerek varil başına 50.90 dolaa çıktı. Fiyatlar pazartesi günü, geçen hafta yüzde 1.9 düştükten sonra 5 sent daha düşerek 50.75 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.97 dolar primliişlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)