E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol şirketlerine göre fiyatlardaki volatilite devam edecek---

Petrol şirketlerine göre fiyatlardaki volatilite devam edecek

Petrol şirketlerine göre fiyatlardaki volatilite devam edecek
29 Ağustos 2016 - 15:17 borsagundem.com

Petrol şirketlerinin yöneticilerine göre piyasa volatilitesi kısa ve orta vadede etkili olmaya devam edecek

Petrol piyasasının önemli konferanslarından birine ev sahipliği yapan Norveç'te bir araya gelen şirket yöneticileri, sektöre ilişkin görüşlerini bildirdi.

Sektörün önde gelen isimlerine göre petrol piyasasında, geçtiğimiz iki yıl içerisinde uzun yıllardan bu yana görülen en sert kayıplarını kaydetmesi ardından, kısa ve orta vadede volatilite etkili olmaya devam edecek.

ConocoPhillips CEO'su Ryan Lance, Stavanger'de Pazartesi günü gerçekleştirilen ONS Konferansı'nda “Volatilite etkili olmaya devam edecek. Piyasa dengelenmesi 2017'ye kadar devam edecek. Stok seviyeleri hala çok yüksek” dedi.

Petrol fiyatlarının ayı piyasasına girmesinden üç haftadan daha kısa bir süre sonra, 18 Ağustos'ta boğa piyasasına girmesiyle birlikte, sektör tetikte kalmaya devam edecek. Petrol fiyatları, OPEC ülkelerinin ve diğer üreticilerin üretim miktarının dondurulması konusunda gelecek ayki toplantıda anlaşabileceği yönündeki spekülasyonun etkisiyle, geçtiğimiz dört hafta içerisinde yüzde 19 yükseldi.

Wintershall AG Avrupa ve Orta Doğu araştırma ve üretim birimi yönticisi Martin Bachmann, “basitçe ifade etmek gerekirse, söylenebilecek tek söz 'volatil'. Dengelenme olacak. Ne vadede olacağı ise asıl soru” şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)