E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol sert düşüşün ardından yatay seyretti---

Petrol sert düşüşün ardından yatay seyretti

Petrol sert düşüşün ardından yatay seyretti
11 Aralık 2018 - 09:48 borsagundem.com

Petrol fiyatları, son 2 haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra yatay bir seyir izledi

Petrol fiyatları, OPEC + koalisyonunun üretim kısıntılarını nasıl uygulayacağına ilişkin belirsizlikler ve ABD'de arz artışının devam edeceğine ilişkin beklentilerin yatırımcıları tedirgin etmesi ile birlikte son iki haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra yatay seyretti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü yüzde 3.1 düştükten ve Suudi Arabistan, Rusya ve diğer büyük üreticilerin üretimi kısma konusuna anlaşmaya varmaları ile birlikte meydana gelen kazancı geri vermesinden sonra fazla değişmedi. Citigroup Inc., grubun üretim kısıntılarının ilk başta stokları azaltacağı ve fiyatları yukarı yönde destekleyebileceği, ancak bu durumun ABD'de üretimin artmasına neden olabileceğini kaydetti. Öte yandan, ABD'de petrol üreticileri halihazırda 2019'da harcamalarını artırmak için plan yapıyor.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında 12 sent yükselerek Singapur saati ile 13:02'de varil başına 51.12 dolara çıktı. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 3.1 düşerek 23 Kasım'dan bu yana en büyük kaybını gerçekleştirdi ve 51 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 9 üzerindeydi.

Şubat vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 15 sent yükselerek varil başına 60.12 dolara ulaştı. Kontrat Pazartesi günü yüzde 2.8 düşerek 59.97 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Şubat vadeli WTI'a kıyasla 8.81 dolar primli işlem gördü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)