E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol S. Arabistan'ın teklifi ile yükseldi---

Petrol S. Arabistan'ın teklifi ile yükseldi

Petrol S. Arabistan'ın teklifi ile yükseldi
26 Eylül 2016 - 07:59 borsagundem.com

Petrol, S. Arabistan'ın üretimi kısma teklifinin etkisi ile hafifçe değer kazandı

Petrol, Suudi Arabistan'ın, OPEC'in bu haftaki toplantısında anlaşmaçıkmasını beklemediğini kaydetmesine rağmen, üretimi kısma teklifinin gelecekte bir anlaşma için kapıyı açık bırakması ile birlikte, iki ayı aşkın sürenin en güçlüdüşüşünü yaptıktan sonra yükseldi.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Cuma günü 1.84 dolar ile 13 Temmuz'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirerek 44.48 dolardan kapandı. Yeni haftaya 47 sent yükselerek varil başına 44.95 dolara kadar çıktıktan sonra, 44.83 dolara geldi. Kontrat Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 49 altındaydı. Fiyatlar bu çeyrekte ortalama 44.80 dolarda seyretti.

Brent petrolü ise Cuma günü 1.76 dolar ya da yüzde 3.7 kayıpla 45.89 dolardan kapanmıştı. Brent yeni günde yüzde 1 yükselerek varil başına 46.32 dolara kadar çıktı. An itibari ile yüzde 0.53 kazançla 46.20 dolar seviyesinde... Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 1.46 Dolar primli seyretti.

Suudi Arabistan ve İran, Viyana'da iki gün süren hazrılık görüşmelerinde bir anlaşmaya varamazken, S. Arabistan, konu hakkında bilgiye sahip iki kaynağa göre, İran'ın üretimi mevcut seviyelerde dondurması durumunda daha az petrol üretömeyi teklif etti. Cezayir Enerji Bakanı Noureddine Boutarfa, Pazar günü yaptığı açıklamada, S. Arabistan'ın üretimi Ocak ayı seviyelerine düşürmeyi teklif ettiğini kaydetti.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Toplululuğu (OPEC) ülkeleri ve Rusya'nın Çarşamba günü Cezayir'deki toplantıda piyasaya istikrar kazandırmanın yollarını arayacağı spekülasyonuna bağlı olarak Ağustos ayında ralli yaptıktan sonra dalgalı seyretti. Bu toplantıda Rusya'nın da içinde bulunduğu anlaşmanın çıkma ihtimali, Rusya delegasyonunun müzakerelere OPEC üyelerinin kendi aralarında bir konsensüse ulaşmasınına rdından iştirak edeceği haberinin ardından azaldı.

JBC Asia idari direktörü Richard Gorry, üretim kısıntısı teklifini işaret ederek, "Suudilerin yaklaşımlarının yumuşadığını görmek önemli," dedi ve "İran perspektifinden bakıldığında, üretimi fazla düşüremezler ve üretimin dondurulması anlaşmasına katılamazlar. Zira bu teklfiler onları 12 ila 18 ay zarara sokacaktır" şeklinde görüş bildirdi.

Altın "güçlü" dolar ile geri çekildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)