E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol S. Arabistan açıklaması sonrası o seviye civarında---

Petrol S. Arabistan açıklaması sonrası o seviye civarında

Petrol S. Arabistan açıklaması sonrası o seviye civarında
19 Eylül 2018 - 09:22 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın Brent petrolünün 80 doların üzerinde olmasının kendisi için iyi olduğunu açıklamasının ardından 79 dolar civarında kaldı

Brent petrolü, Suudi Arabistan'ın küresel gösterge petrolünün (Brent) 80 doların üzerine çıkmasından memnun olduğunu kaydetmesinin ardından son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Vadeli petrol kontratları Londra'da, Salı günü yüzde 1.3 yükseldikten sonra fazla değişmeyerek varil başına 79 dolar civarında kaldı. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, bu ülkenin görüşüne yakın kaynaklara göre, ABD yaptırımlarının İran'ın ihracatını düşürmsi durumunda, yüksek fiyatlardan kaçınabilmenn artık mümkün olamayabileceğini düşünüyor. Öte yandan, ABD'de özel sektörün fonladığı Amerkan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta 1.25 milyon varil arttı ve Çarşamba günü açıklancak olan resmi verilerde düşüş olacağı yolundaki beklentilerle ters yönde hareket etti.

Fiyatlar son birkaç aydır, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin küresel talebi düşürebileceği endişelerine bağlı olarak çoğunlukla 80 doların altında seyretti. Ancak ABD'nin iran'a yaptırımlarının başlaycağı Kasım ayının yaklaşması ile birlikte petrol arzının sıkışabileceği endişeleri sürüyor. Yatırımcılar ayrıca dikkatlerini, ABD'nin OPEC'e fiyatları dizginleme çağrısında bulunmasının ardından Pazar günü gerçekleştirilecek OPEC ve ortaklarının toplantısında üretima rtışı kararının çıkıp çıkmayacağına da çevrildi.

Seul'de NH Investment & Securities Co. emtia traderı Hong Sungki, "Yatırımcılar şimdilerde Suudiler'in, daha önce üretimi artırmayı taahhüt etmelerinin ardından petrol fiyatlarına ilişkin verdikleri karışık mesajlarını değerlendiriyor," dedi ve "Ancak ABD'nin baskısı devreye girecek ve muhtemelen OPEC üreticileri ve ortakları bu hafta üretimi artırıp artırmama konusunda karar alacak" şeklinde görüş bildirdi.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 2 sent düşerek, Singapur saati ile 10:45'te varil başına 79.01 dolara indi. Fiyatlar Salı günü 98 sent yükselerek 79.03 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Kasım vadeli WTI'a kıyasla 9.38 dolar primli işlem gördü.

Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 6 sent yükselerek varil başına 69.91 dolara çıktı. Kontrat Salı günü 94 sent yükselerek 69.85 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 54 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)