E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol referandumla sert düştü---

Petrol referandumla sert düştü

Petrol referandumla sert düştü
24 Haziran 2016 - 21:13 borsagundem.com

Petrol, Brexit kararının ardından riskli varlıklardan kaçış dalgasının sonucu düştü

Petrol, İngiltere'nin oyunu Avrupa Birliği'nden ayrılmak yönünde kullanmasının ardından riskli varlıklardan kaçış dalgasının ardından çoğu emtianın düşmesiyle geriledi. Kargaşanın sürüp sürmeyeceği küresel hükümetlerin tepkilerine bağlı.

Kontratlar, New York'ta 6.8 ve Londra'da 6.6 düşerek, iki ayın en büyük gün içi kaybını gerçekleştirdikten sonra, kayıplarını azalttı. Küresel hisse senetleri düşerken, dolar ve altın gibi güvenli varlıklar yükseldi.

New York'ta Societe Generale SA'in petrol piyasası araştırma biriminin başı Michael Wittner, "İlk reaksiyon riskten kaçınmak." dedi ve "Şimdi büyük hareketler görüyoruz ancak etkisi uzun vadede az olacak." diye konuştu.

Petrol, Brexit kararının ardından sterlinin ve Avrupa hisselerinin düşmesiyle birlikte sanayi metralleriyle geriledi. Merkez bankaları ve küresel hükümetler Brexit kararının ekonomik büyümeye zarar vereceği ve piyasalardaki volatiliteyi yükselteceği konusunda uyarmıştı.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü, New York'ta saat 14:18 itibariyle yüzde 2.18 dolar ya da 4.4 düşerek varil başına 47.93 dolara geriledi. Kontrat gün içinde 3.41 dolar düşerek 46.70 seviyesine kadar gerilemişti. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 24 üzerinde seyretti.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra'da 2.27 dolar ya da yüzde 4.5 düşerek varil başına 48.64 dolara geriledi. Fiyatlar gün içinde 3.37 dolar kadar düşerek 47..54 seviyesine gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)