E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 49 dolar seviyesinde---

Petrol 49 dolar seviyesinde

Petrol 49 dolar seviyesinde
29 Haziran 2016 - 12:50 borsagundem.com

Petrol fiyatları stokların beklenenden daha fazla azalması ile yükseliş eğilimini sürdürüyor

Geçen hafta Birleşik Krallık'ta yapılan referandumdan Brexit kararı çıkmasının ardından piyasalarda etkili olan panik havası, yerini merkez bankalarından gelebilecek teşvik beklentilerinin etkisiyle iyimserliğe bıraktı. Bu durum dolara olan talebi azaltırken, petroldeki yükselişi de beraberinde getirdi.

Petrol fiyatları bugün de pozitif seyrini koruyor. Dün akşam Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan haftalık ham petrol stokları 3.9 milyon varil azalma gösterdi. Beklentiler 2.4 milyon azalacağı yönündeydi. Gelen verilerin ardından petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketler etkili oldu.Bugün DOE tarafından açıklanacak olan resmi petrol stokları takip edilecek.

Brent petrol hafta başında 46.67 dolar seviyelerine kadar gevşedikten sonra dün alışların etkili olması ile yüzde 2.6'lık artışla 48.76 dolara kadar yükseldi. Kapanışını bu seviyeden gerçekleştiren brent petrol 49.25 seviyesini test ettikten sonra saat 12.45 itibariyle yüzde 0.61 kazançla 48.99 seviyelerinde seyrediyor. NYMEX ise dün yüzde 3,2 yükselerek 48,09 dolardan günü kapatmasının ardından şu saatlerde yüzde 1.15 artışla 48.40 seviyelerinde...

Petrol fiyatları, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, küresel arz kesintileri ve ABD'de düşen üretimin küresel arz fazlasının azalacağına ilişkin beklentileri güçlendirmesinin etkisi ile yüzde 75'ten fazla yükseldi.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının dün 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkmasının ardından yükselişlerin ivme kazandığına işaret ederek, yukarı yönlü hareketlerin devamında 49,2 ve 50,0 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Altın tekrar yükselişte

 

Rusya ile kayıplar kısa sürede telafi edilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)