E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol OPEC toplantısı öncesi yükselişini durdurdu---

Petrol OPEC toplantısı öncesi yükselişini durdurdu

Petrol OPEC toplantısı öncesi yükselişini durdurdu
23 Mayıs 2017 - 07:35 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC toplantısının yaklaşması ile birlikte dört gün süren yükselişini durdurdu

Petrol fiyatları, OPEC'in perşembe günkü toplantısında, topluluk dışından diğer bazı üreticilerle birlikte başlattıkları üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasına ilişkin karar almak üzere toplanmasından önce, dört gün süren yükselişini durdurdu.

Temmuz vadeli petrol kontratları New York'ta, en yakın vadeli kontratın son dört günde yüzde 4.3 yükselmesinin ardından yüzde 0.4 geriledi. Irak, üretim kısıntılarının 2018 yılına uzatılması teklifini desteklediğini açıkladı ve böylece, küresel arz fazlasını gidermeye yönelik daha uzun süreli arz kısıntılarına olan desteğin artmasını sağladı. ABD'de çarşamba günü Enerji Enformasyon Dairesi'nin açıklayacağı stok verisinin, Bloomberg'in anketine göre, geçen hafta 2 milyon varil düşmesi bekleniyor.

Petrol, Suudi Arabistan ve OPEC dışından Rusya'nın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve müttefikleri tarafından imzalanan üretim kısıntısı anlaşmasının dokuz ay daha uzatılması için çaba göstermesi ile birlikte değer kazandı. OPEC perşembe günü Viyana'da toplanacak. İnatçı bir şekilde yüksek seviyelerde bulunan küresel stokların azalması uzun zaman alırken, ABD'de arzın azalmaya başladığına ilişkin işaretler iyimserliğin artmasına neden oluyor.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Halen ABD'de stok ve üretim verilerinden gelen negatif baskılar var" dedi ve "Piyasa, üretim kısıntılarının olası uzatılmasından destek buluyor, ancak yukarı yönde önemli bir hareket beklemiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 21 sent düşerek Hong Kong saati ile 10:26'da varil başına 50.92 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 40 altındaydı. Haziran vadeli petrol kontratı pazartesi günü yüzde 0.8 yükselişle 50.73 dolardan vadesini doldurdu.

Temmuz vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 23 sent düşerek varil başına 53.64 dolara geriledi. Fiyatlar pazartesi günü26 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek 53.87 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, temmuz vadeli WTI'akıyasla 2.72 dolar primli işlem gördü. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)