E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, OPEC sonrası kazancını korudu---

Petrol, OPEC sonrası kazancını korudu

Petrol, OPEC sonrası kazancını korudu
30 Mayıs 2017 - 07:58 borsagundem.com

Brent petrolü, OPEC ve ortaklarının üretim kısıntısı anlaşmasını uzatmasının ardından dalgalandıktan sonra 52 dolar civarında kazancını korudu

Brent Petrolü, fiyatların geçen hafta OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarını dokuz ay daha uzatma kararı almalarının ardından dalgalandıktan sonra, kazançlarını varil başına 52 dolar civarında korudu.

Vadeli petrol kontratları Londra'da, pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra fazla değişmedi. Anlaşmanın mart ayının sonuna kadar uzatılma kararı, daha büyük çaplı kısıntılar beklenmesi ya da 2018'in kalan kısmı için bir plandan bahsedilmemesinden dolayı, ilk başta satışlara neden oldu. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, stratejinin işlemekte olduğunu ve stokların üçüncü çeyrekte daha hızlı düşeceğini söyledi.

ABD'de stokların yedi haftadır üst üste düşmesi üretim kısıntılarının işlemekte olduğunun bir iaşreti olarak değerlendirilebilir, ancak stoklar halen beş yıllık ortalamanın üzerinde. Suudi Arabistan, stoklardaki düşüşün hızlanması için, dünyanın en büyük tüketicisi ABD'ye Petrol ihracatını azaltmayı planlıyor.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Mevcut fazla, Brent Petrol ünü tekrar 48 dolar ya da 43 dolar seviyelerine düşürecek denli derin değil" dedi ve "Fiyatların tekrar 55 Dolar bölgesine doğru hareket etmesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 18 sent ya da yüzde 0.3 düşerek, Tokyo saati ile 11:38'de varil başına 52.11 dolara geriledi. Fiyatlar Pazartesi günü 14 sent yükselerek 52.29 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi Batı Teksas Petrolüne (WTI) kıyasla 2.31 dolar primli işlem gördü.

WTI, Nymex piyasasında, 1 sent yükselerek varil başına 49.81 dolara geldi. ABD piyasasının tatil olmasından dolayı Pazartesi günü bu kontratta kapanış yoktu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)