E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol Macron'un önerisiyle kayıplarını korudu---

Petrol Macron'un önerisiyle kayıplarını korudu

Petrol Macron'un önerisiyle kayıplarını korudu
25 Nisan 2018 - 08:32 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'ın İran'la nükleer anlaşma konusunda müzakere önermesi ile kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ABD'yi konudan uzaklaştırmamak için İran'la nükleer anlaşma konusunda yeni bir müzakere teklifinde bulunması ve bunun sonucu, İran'a yaptırımlar uygulanması durumunda OPEC'in önde gelen üyelerinden biri olan bu ülkede arzın sınırlı kalabileceği endişelerinin azalması ile birlikte kayıplarını varil başına 68 doların altında korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü yüzde 1.4 düştükten sonra fazla değişmedi. Macron, Washington ziyareti sırasında, İran'ın balistik füze geliştirmesini durdurmak ve nükleer programını sonlandırmak için yeni bir İran anlaşması istediğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, daha önce yaptığı açıklamada, ABD 2015 tarihli anlaşmadan çekilse bile İran'ı nükleer programına yeniden başlamaması konusunda uyarmıştı. Öte yandan, ABD'de sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta 1.1 milyon varil arttı.

Petrol bu ay, Trump'ın 12 Mayıs'ta İran için yaptırımların askıya alınma durumunu uzatıp uzatma kararını almaya hazırlanması ile birlikte, enerji zengini Orta Doğu'da jeopolitik risklerin artmakta olduğuna ilişkin endişelerle yüzde 7'nin üzerinde değer kazandı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları küresel arz fazlasının neredeyse ortadan kalktığı sonucuna varırken, ABD'de üreticilerin üretimi rekor seviyelere yükseltmeye devam edebileceği ve grubun piyasayı dengeye getirme çabalarını olumsuz etkileyebileceği kaygısı sürüyor.

Devlet destekli Japan Oil, Gas & Metals National Corp.'u başekonomisti Takayuki Nogami, "Durumun tersine dönebileceği olasılığının artması ile birlikte, ABD'nin İran'a yeniden yaptırım uygulayabileceği ve abu ülkede arzın aksayabileceği endişeleri azaldı," dedi ve "Ancak haşen İran'a ilişkin belirsizlik muhtemelen son tarih olan 12 Mayıs'a kadar sürecek" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 13 sent düşerek, Tokyo saati ile 11:05'te varil başına 67.57 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 53 altındaydı.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 15 sent düşerek varil başına 73.71 dolara geriledi. Fiyatlar Salı günü 85 sent gerileyerek 73.86 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Haziran vadeli WTI'a kıyasla 6.12 dolar rimli işlem gördü. Bu prim Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesi yakınında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)