E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kısa aradan sonra tekrar düştü---

Petrol kısa aradan sonra tekrar düştü

Petrol kısa aradan sonra tekrar düştü
15 Kasım 2018 - 09:40 borsagundem.com

Petrol fiyatları, rekor uzunluktaki düşüş serisine kısa bir ara verdikten sonra tekrar geriledi

Petrol fiyatları, rekor uzunluktaki düşüş serisine kısa bir ara verdikten sonra, traderların dikkatlerini OPEC ve ortaklarının üretim kısıntısına gideceği beklentilerinden ABD'de ham petrol stoklarının artmakta olduğuna ilişkin işaretlere çevirmesi ile birlikte tekrar düştü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü 12 gün süren yüzde 17.6'lık düşüşün ardından hafifçe toparlanması sonrası yüzde 0.7 kadar daha düştü. ABD'de özel sektör verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 8.8 milyon varil arttı ve bu, Perşembe günü açıklanacak olan resmi verilere yönelik beklentilerin iki katıydı. Öte yandan, OPEC ve ortaklarının üretimi beklenenden daha fazla düşürmeyi değerlendirdiği belirtiliyor.

Petrol fiyatları, ABD'nin İran'a yaptırımları tekrar başlatmasına karşın bazı ülkelere bu ülkeden petrol ithalatı yapmasına olanak tanıması ve aynı zamanda ABD'de stokların artması ve üretimin rekor seviyelere çıkmasının etkisi ile Ekim ayında ulaştığı 4 yılın zirvesinden yüzde 26 düştü. Yatırımcılar şimdi Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının ABD Başkanı Donald Trump'ın bu planı eleştirmesine karşın üretimi düşürüp düşürmeyeceklerine bakıyor.

Tokyo'da Japan Oil, Gas and Metals National Corp. baş ekonomisti Takayuki Nogami, "Fiyatlarda dün görülen yükseliş, Başkan Trump'ın fiyatlar 60 dolara yaklaştığında OPEC'i tekrar eleştirebilecek olmasından dolayı zayıftı ve bu durum OPEC'i tekrar üretim kısıntılarını gevşetmeye zorlayabilir," dedi ve "Amerika'da artan stoklar, ülkenin ham petrol ihracatının daha aktif olabileceğini işaret ediyor ve bunun sonucu küresel arz fazlası meydana gelebilir" şeklinde görüş bildirdi.

 Aralık vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 41 sent düşerek varil başına 55.84 dolara kadar düştükten sonra Tokyo saati ile 12:46'da 54.94 dolara geldi. Fiyatlar Çarşamba günü, önceki seansya üç yılı sşkın sürenin en büyük bir günlük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra 56 sent yükselerek 56.25 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 14 üzerindeydi.

Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 31 sent düşerek varil başına 65.81 dolara indi. Kontrat Çarşamba günü 65 sent yükselerek 66.12 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Ocak vadeli WTI'a kıyasla 9.68 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)