E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol kazançlarını sildi---

Petrol kazançlarını sildi

Petrol kazançlarını sildi
23 Ocak 2015 - 22:37 borsagundem.com

Petrol, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümünün ardından yeni kralın politikaları sürdürecek olmasıyla kazancı sildi

Petrol, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümü ardından petrol politikalarının değişmeyeceği söylemleri üzerine yaşanan yükselişi azalttı. 

Petrol vadelileri, Suudi kraliyet mahkemesi tarafından ölümün  beyan edilmesi ardından Londra’da 2.6'lık kazancı azalttı. Prens Selman bin Abdulaziz, Kral Abdullah’ın tahttaki varisi olacak. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan krallık, OPEC’in petrol üretim kotasını devam ettirme kararında öncülük etti. Suudi resmi haber ajansına göre Petrol Bakanı Ali El-Naimi görevde kalacak.

Hong Kong merkezli  Sanford C. Bernstein & Co analisti Neil Beveridge, “Kral Abdullah’ın ölümü, belirsizliğe ve kısa vadede fiyatlardaki dalgalanmayı arttıracak. Politikalarda kısa vadede bir değişme beklemiyorum ama bu değişim Suudi Arabistan’a zor zamanda geldi” dedi. 

Petrol fiyatları, ABD’nin son otuz yılda en hızlı seviyede üretimini yapması ve OPEC ülkelerinin üretimin azatlımı için yapılan çağrılara kulak asmaması ile geçen sene yüzde 36 değer kaybetti. Uluslararası Enerji Ajansı (EIA) Başekonomisti Fatih Birol, Davos'ta Dünya Ekonomi Forumu'nda King Salman'ın başa geçmesi sonrasında Suudi Arabistan'ın stratejisinin değişmeyeceği yorumunu yaptı. 

Mart vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ise Nymex elektronik işlemlerde, 10 sent düşüş göstererek, yerel saatle 11:30'da varil başına 46.21 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 35 üzerinde seyretti.

Mart vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 36 sent gerileyerek 48.88 dolar oldu. WTI ile Avrupa gösterge petrolü Brent arasındaki fark ise 16 Ocak'taki 1.04 dolar seviyesinden 2.72 dolara geldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)