E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları sert düştü---

Petrol fiyatları sert düştü

Petrol fiyatları sert düştü
18 Ocak 2017 - 17:55 borsagundem.com

Petrol, ABD'de düşüş göstermesi beklenen stok verisi öncesi kayıplarını artırdı

Petrol fiyatları,OPEC'ten gelecek aylık rapor ve ABD'de düşüş göstermesi beklenen haftalık Petrol stok verisi öncesi yüzde 1'den fazla geriledi.

Amerikan Petrol Enstitüsü, çarşambayı perşembeye bağlayan gece 00.30'da aylık rapor yayınlayacak. Enerji Bilgi Bakanlığı tarafından Perşembe günü yayınlanacak raporun ise 960 bin varillik düşüş göstermesi bekleniyor.

Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında dün 55.47 dolar seviyesinden kapandı. Yeni günde ise  55.87 doları gören brent petrol bu seviyeden gelen satışlar ile yüzde 1.93 düşüşle varil başına 54.39 dolara geriledi. Küresel gösterge Brent Petrolü, Mart vadeli WTI'a kıyasla 2.21 dolar primli seyretti.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında Salı günü 11 sent yükselerek 52.48 dolardan kapandı.Bugün 52.79 doları görmesinin ardından varil başına yüzde 1.85 kayıpla 51.51 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 85 altında. 

ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi'nin Perşembe günü açıklayacağı Petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre geçen hafta 1 milyon varil düşmesi bekleniyor. Suudi Arabistan Enerji Bakanı, talebin beklenmedik bir şekilde güçlenmesi ve OPEC'in Körfez üyeleri ve Rusya'nın taahhüt ettiklerinden fazla üretim kısıntısına gitmeleri ile birlikte piyasanın yeniden dengelenmekte olduğunu kaydetti.

Petrol , Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkeleri ve diğer 11 üretici ülkenin geçen yıl arzı azaltmak için üretimi kısma konusunda anlaşmaya varmasının ardından değer kazandı, ancak varil başına 55 doların üzerine çıkan ralli, yükselen fiyatların daha fazla üretime neden olabileceği endişesi ile kısa ömürlü oldu. Suudi Arabistan'da Rusya'ya üreticileri üretim kısıntısılarını uygulamakta olduklarını kaydederken, ABD'de kaya Petrol ü üretiminin gelecek ay Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor.

Sydney'de Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, "Petrol varil başına 50 ila 55 dolar arasına sıkışmış durumda," dedi ve "Piyasa ABD'deki kaya Petrol ü üretimini ve üretimin artma ihtimalini değerlendiriyor. OPEC taahhüt ettiği üretim kısıntısını uygulamakta olduğunu ve önümüzdeki altı ay boyunca buna uyacaklarını göstermek istiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)