E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kazançlarını korudu---

Petrol kazançlarını korudu

Petrol kazançlarını korudu
25 Eylül 2017 - 08:23 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC ve Rusya'nın üretim kısıntılarının işlemekte olduğunu işaret etmesi ile kazancını korudu

Petrol fiyatları, OPEC ve Rusya'nın küresel arz fazlasının giderilmesinde yolun yarısında olduklarını kaydetmesi ve üreticilere odaklanıp işlerini tamamlamaları çağrısında bulunmasının ardından kazancını varil başına 50 dolar seviyesinin üzerinde korudu.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 1.5 yükseldikten sonra fazla değişmedi. OPEC Geneş Sekreteri Mohammad Barkindo, Cuma günü Viyana'da yaptığı açıklamada, "OPEC öncülüğündek grup geçen ay arz kısıntılarında taahhütlerine yüzde 100 uydu ve stoklar yoğun bir şekilde azaldı" dedi. Rusya,ihtiyaç duyulduğunda, üretim kısıntılarının Mart ayının ötesine uzatılabileceğini işaret etti.

Petrol bu ay, ham petrol talebinin artmakta olduuna ilişkin tahminler ve ABD'de Körfez Sahili rafinerilerinin Harvey Kasırgası sonrsı yeniden üretime geçmeye devam etmesi ile birlikte yüzde 7'nin üzerinde değer kazandı. Baker Hughes'un açıkladığı verilere göre, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayıs düşüşünü üçüncü haftaya taşıdı ve Haziran ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Stoklar azalıyor, ancak birçok kişinin beklediğinden çok daha yavaş bir hızda," dedi ve "Fiyatların yukarı yönlü hareketleri sınırlı kalacak, zira ABD'li kayapetrolü üreticileri üretimi tekrar artıracaktır. Petrol bu safhada tutunuyor gibi görüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 10 sent düşerek, Hong Kong saati ile 09:56'da varil başına 50.56 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 68 altındaydı. Kontrat Cuma günü 11 sent yükselerek 50.66 dolara çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londa merkezli ICE Futures Europe piyasasında,5 sent düşerek varil başına 56.81 dolara indi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 2.2 yükseldi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 6.25 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)