E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kazançlarını artırdı---

Petrol kazançlarını artırdı

Petrol kazançlarını artırdı
19 Ocak 2017 - 07:47 borsagundem.com

Petrol fiyatları dünkü satış baskısının ardından yükselişe geçti

Petrol fiyatları, özel sektör verisine göre ABD'de Petrol stoklarının geçen hafta düşüş göstermesi ve OPEC ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltmak için üretimi kısması ile birlikte, bir haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra yeniden yükselmeye başladı.

Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Çarşamba günü 1.55 dolar ya da yüzde 2.8 düşerek 53.92 dolardan kapandı. Petrol yeni günde 54.46 doları gördükten sonra yüzde 0.22 yükselerek varil başına 54.34 dolardan işlem görüyor.Küresel gösterge Brent Petrolü, Mart vadeli WTI'a kıyasla 2.09 dolar primli seyretti.

Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında,Çarşamba günü 1.40 dolar ile 9 Ocak'tan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirerek 51.08 dolardan kapandı.Sabah saatlerinde  51.60 dolara kadar çıktıktan sonra yüzde 0.76 yükselişle varil başına 51.47 dolardan işlem görüyor. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 66 altındaydı. 

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü dolardaki yükselişe bağlı olarak yüzde 2.7 düştükten sonra yüzde 0.9 kadar değer kazandı. Sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre, ABD'de Petrol stokları geçen hafta 5.04 milyon varil düştü. Perşembe günü açıklanacak olan resmi Petrol stok verisinin de düşüş göstermesi bekleniyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) genel sekreterine göre, OPEC ve diğer 11 üretici ülke üretimi kısmak için "muazzam çaba" gösteriyor.

Petrol , OPEC ve aralarında Rusya'nın da olduğu diğer üreticilerin arz fazlasını düşürmek için geçen yıl üretimi günlük 1.8 milyon varil düşürme konusunda anlaşmaya varmasından bu yana varil başına 50 doların üzerinde tutunfu. Suudi Arabistan'da Irak'a, üreticiler üretim kısıntılarını uyguladıklarını kaydederken, Uluslararası Enerji Ajansı, fiyatlardaki artışla birlikte, ABD'de kaya Petrol ü üretiminin artacağı tahmininde bulundu.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "ABD'den arz tepkisi geldiğine yönelik açık işaretler var, ancak piyasa OPEC kısıntısı konusunda tam iyimserliğe sahip," dedi ve "Bir işlem aralığının oluştuğunu görüyoruz ve destek seviyesi varil başına 50 dolar civarında" şeklinde görüş bildirdi.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)