E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarını geri aldı---

Petrol kayıplarını geri aldı

Petrol kayıplarını geri aldı
24 Ocak 2017 - 08:33 borsagundem.com

Petrol, Irak'ın üretim kısıntısı taahhüdünü tam olarak yerine getirmeye yakın olduğunu açıklaması sonrası yükseldi

Petrol fiyatları, Irak'ın OPEC ile artan küresel stokları azaltmak ve piyasaya istikrar getirmek için varılan anlaşmada hissesine düşen kısıntı miktarına yaklaştığını açıklamasının ardından varil başına 53 dolara doğru yükseldi.

Mart vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 29 sent yükselerek varil başına 53.04 dolara kadar çıktıktan sonra Hong Kong saati ile 10:05'te 52.97 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 53 altındaydı. Kontrat Pazartesi günü 47 sent düşerek 52.75 dolardan kapandı. En yakın vadeli kontrat Aralık ayından bu yana ortalama 52 dolar civarında işlem gördü.

Mart vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 33 sent ya da yüzde 0.6 artarak varil başına 55.56 dolara kadar yükseldi. Kontrat Pazartesi günü 26 sent düşerek 55.23 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.52 dolar primli işlem gördü.

OPEC'in ikinci en büyük üreticisi Irak, Petrol Bakanı Jabbar Al-Luaibi'ye göre, arzı günlük 180,000 varil azalttı ve ay sonuna kadar günlük 30,000 varil daha azaltacak. ABD'de Çarşamba günü açıklanacak resmi Petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerine göre artışını üçüncü haftaya taşıdığını göstermesi bekleniyor.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin geçen küresel arz fazlasını azaltmak için üretimi günlük 1.8 milyon varil kısma konusunda anlaşmaya varmasının ardından varil başına 50 dolar üzerinde tutundu. Suudi Arabistan, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 1 Ocak'tan itibaren hedeflenen üretim kısıntısının yüzde 80'den fazlasının gerçekleştirildiğini kaydederken, Uluslararası Enerji Ajansı, fiyatlardaki yükselişle birlikte ABD'de kaya Petrol ü üretiminin artacağı tahmininde bulundu. ABD'de aktif Petrol sondaj kuyusu sayısı geçen hafta 2013'ten bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi.

Sydney'de Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, "Piyasa OPEC'in üretim kısıntılarının ve ABD üretiminin nasıl gelişeceğini görmek için bekliyor," dedi ve "Dikkatler üreticilerde ve taahhüt ettikleri üretimkısıntılarına uyup uymadıklarına çevrildi. Ancak piyasa şu anda bekleme durumunda" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)