E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kasırganın arz endişelerini artırması ile 74 doların üzerinde---

Petrol kasırganın arz endişelerini artırması ile 74 doların üzerinde

Petrol kasırganın arz endişelerini artırması ile 74 doların üzerinde
10 Ekim 2018 - 09:23 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de Michael Kasırgası'nın üretimi olumsuz etkileyebileceği endişesi ile 74 doların üzerinde seyretti

Petrol fiyatları, ABD'de Michael Kasırgası'nın arz darlığını artırabileceği endişeleri ile varil başına 74 doların üzerinde seyrederken, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yüksek fiyatların dünya ekonomisi için risk oluşturduğu uyarısında bulundu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü yüzde 0.9 yükseldikten sonra fazla değişmedi. IEA İcra Direktörü Fatih Birol, OPEC ve diğer kilit üreticilerin üretimi artırması gerektiğini, zira petrol piyasasının "kırmızı bölge"ye girmekte olduğunu ve yüksek fiyatların küresel ekonomide hasara yol açtığını söyledi. Arz risklerini artıran diğer bir faktör de, Meksika Körfezi'nde üretimin yüzde 40 düşmesine neden olduktan sonra Florida'ya yönelen Michael Kasırgası'ydı.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Petrol piyasası atıl kapasite tatışmalarının devam etmesi ile birlikte aşırı yukarı kalmaya devam ediyor," dedi ve "IEA'nın yorumları, fiyatların, küresel büyümenin yavaşladığı ortam dikkate alındığında, en fırsatçı dönemde yükselmekte olduğunu işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Ham petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) Venezuela ve İran gibi ülkelerde azalan üretimi karılayıp karşılayamacağına ilişkin belirsizliğin sürmesi ile birlikte Ağustos ayının ortasından bu yana yüzde 15'in üzerinde arttı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fiyat artışlarının nedeni olarak ABD'nin İran'a yaptırımlarını gösterirken, ABD Başkanı Donald Trump OPEC'i fiyatların artmasına izin vemekle itham etti.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 28 sent düşerek, Seul saati ile 11:33'te varil başına 74.68 dolara geriledi. Kontrat Salı günü 67 sent yükselişle 74.96 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 46 altındaydı.

Aralık vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 16 sent düşerek varil başına 84.84 dolara indi. Kontrat Salı günü yüzde 1.3 yükselerek 85 dolardan günü tamamladı. Küresel gösterge Brent petrolü, Aralık vadeli WTI'a kıyasla 10.31 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)