E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol haftayı yükselişle kapatıyor---

Petrol haftayı yükselişle kapatıyor

Petrol haftayı yükselişle kapatıyor
14 Temmuz 2017 - 07:51 borsagundem.com

Petrol talep artışındaki güçlenmeyle haftayı yükselişle kapamaya hazırlanıyor

Petrol haftayı artıda tamamlamaya hazırlanıyor. 2017 yılında petrol talebi daha önce beklenenden daha fazla artıyor ve ABD stokları azalıyor. Fiyatlar ise OPEC'in geçtiğimiz yıl petrol kısıntısı anlaşmasına vardığı dönemki fiyatından sadece yüzde 1'den daha az yukarıda bulunuyor.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (UEA) Perşembe günkü bir raporuna göre petrolde talep artışının iki yılın en güçlü seviyesine tırmanacağı tahmin edilirken OPEC'in üretim artışıyla birlikte piyasanın dengeye kavuşmasının daha az kesin hale geldiğinin altı çizildi. ABD'de ham petrol stokları geçtiğimiz iki haftada Eylül'den beri en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Bununla birlikte UEA'ya göre stokların beklendiği gibi azaldığına yönelik pek az kanıt mevcut.

Bu hafta yüzde 4 yukarıda bulunan New York'ta işlem gören vadeli petrol kontratları Cuma günkü işlemlerde fazla değişmedi. Petrol piyasası, yükselen küresel arzın OPEC kısıntılarını dengeleyeceğine ilişkin endişelerin etkisiyle hala ayı piyasasında bulunuyor.

Seoul'da Hyundai Futures Corp. emtia analisti Will Yun, “Artan ABD üretimi ve OPEC üretimi fiyatları kırılgan yapan petrol yükselişinin önündeki en önemli engeller. Otomobil sürme sezonuna girilmesiyle birlikte talep iyileşiyor fakat arz rşskleri daha büyük gibi görünüyor, bu da Petrol fiyatlarını ayı piyasasında tutuyor” dedi.

New York'ta işlem gören Ağustos vadeli WTI Petrol kontratları, Hong Kong saatiyle 11:22'de varil başına 46.01 dolar seviyesinden işlem gördü.

Londra'da işlem gören Eylül vadeli Brent Petrol kontratları 4 cent düşerek varil başına 48.38 dolar seviyesine geriledi. Brent Petrolün fiyatı bu hafta yüzde 3.6 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)