E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol haftayı kayıpla geçmeye yöneldi---

Petrol haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol haftayı kayıpla geçmeye yöneldi
16 Mart 2018 - 09:34 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de artan üretime ilişkin endişelerle haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol fiyatları, ABD'de artan ham petrol üretiminin Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) küresel arzda yakın bir zamanda açık olacağı uyarısını dengelemesinin ardından haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta fazla değişmedi ve haftayı yüzde 1.4 kayıpla geçmeye yöneldi. Paris merkezli IEA, ABD'de ham petrol üretiminin geçen hafta günlük 10.4 milyon varile çıkarken, Venezüela'nın enerji sektöründeki zor durumun bu yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşmesi beklenen küresel arz açığını kötüleştirebileceğini kaydetti.

Petrol fiyatları, ABD'de artan üretimin kaya petrolü üretiminin fiyat artışlarını sınırlayabileceği endişelerini artırması ile birlikte varil başına 60 dolar civarında işlem gördü ve bu ay dar bir bantta seyrediyor. Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları, fiyatların artmasına yardımcı olmak için küresel arz fazlasını azaltmak amacıyla üretim kısıntılarına devam ediyor.

Tokyo'da Mizuho Research Institute Ltd. kıdemli ekonomisti Jun Inoue, "Petrol fiyatları bu hafta, arz ve talep arasındaki dengeye ve ABD'de artan üretime ilişkin endişelerin sürmesine karşın 60 doların üzerinde tutundu ve istikrarlı seyrediyor," dedi ve olası arz açığının muhtemelen ABD'de artan kaya petrolü üretimi ile karşılanacağını sözlerine ekledi.

Nisan vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında, Tokyo saati ile 12:15'te varil başına 61.15 dolar seviyelerinde seyretti. Kontrat bu hafta 87 sent düştü. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 70 altındaydı.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 8 sent düşerek varil başına 65.04 dolara geriledi. Kontrat bu hafta yüzde 0.7 düştü. Küresel gösterge Brent petrolü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 3.81 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)