E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol günü yükselişle haftayı kayıpla tamamladı ---

Petrol günü yükselişle haftayı kayıpla tamamladı

Petrol günü yükselişle haftayı kayıpla tamamladı
15 Aralık 2017 - 22:39 borsagundem.com

Petrol fiyatları bugün inişli çıkışlı bir seyir izledikten sonra, günü mini bir artışla tamamlamayı başarsa da haftalık bazdaki düşüş eğilimini üçüncü haftasında da sürdürdü.

BORSAGUNDEM.COM

Petrol fiyatları bugün inişli çıkışlı bir seyir izledikten sonra, günü mini bir artışla tamamlamayı başarsa da haftalık bazdaki düşüş eğilimini üçüncü haftasında da sürdürdü.

ABD'nin gösterge ham petrolü petrol kuyuları sayısının yaşadığı düşüşün etkisiyle gelen alımlar sonucunda günü yukarıda tamamladı. New York Ticaret Borsası'nın Ocak vadeli Batı Teksas Türü (WTI) ham petrolü 28 sent ve yüzde 0.5 oranında artışla 57.32 dolar seviyesinden günü kapattı. Söz konusu sözleşmeler bir önceki haftanın kapanışına göre ise yüzde 0.1 oranında geriledi.

Brent türü petrolde ise gün kayıpla kapandı. Şubat vadeli Brent sözleşmeleri 4 sent ve yüzde 0.03 oranında düşüşle 63.27 dolardan günü tamamlarken, haftalık kayıp yaklaşık yüzde 0.2 cibarında oldu.

Hem Brent türü petrol hem de WTI üç hafta boyunca arka arkaya kayıp yaşamış oldu.

Sevens Report editörü Tyler Richey, "Petrol için volatil bir hafta oldu, Kuzey denizi bölgesinde petrol boru hattının kapanması petrol fiyatlarını haftanın ilk günlerinde yukarı çekerken, ABD'de petrol üretimin artış gösterdiği yönündeki verilerin ardından bir parça satış baskısı hissedildi" yorumlarında bulundu.

Richey sözlerini şöyle sürdürü: "Petrol piyasalarının dinamikleri bu aşamada değişiyor ve teknik görünüm halen boğa piyassına işaret ediyor olsa da, özellikle ABD'de üretimin artmasından kaynaklanan reel gelişmeler bu konuda cesaret kırıcı oluyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, ABD ham petrol üretiminün 8 Aralık tarihinde sona eren bir haftalık sürede günlük olarak 73 bin varil artışla 9.78 milyon varil olduğu ifade edildi. Bu rakam bir diğer haftalık rekoru ifade etti.

Ancak Baker Huges tarafından bugün yapılan açıklamada, petrol kuyuları sayısının bir önceki haftaya göre 4 adet gerildiği ifade edildi. Bu da petrol fiyatlarını destekleyen bir faktör oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)